» » У Держаудитслужбі обговорили напрями розвитку державного фінансового контролю на центральному, регіональному та місцевому рівнях

У Держаудитслужбі обговорили напрями розвитку державного фінансового контролю на центральному, регіональному та місцевому рівнях

Дата: 20-01-2017, 12:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 19 січня у Держаудитслужбі відбувся круглий стіл на тему: «Стимулювання розвитку системи державного фінансового контролю на центральному, регіональному та місцевому рівнях». У заході взяли участь експерти з вищих навчальних закладів та громадських організацій. Зокрема, з Державної навчально-наукової установи «Академія фінансового управління», Київського національного торговельно-економічного університету, ВГО «Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень», Тернопільського національного економічного університету, Науково-дослідного інституту фіскальної політики Університету державної фіскальної служби України, Українського союзу промисловців і підприємців. Участь у заході також взяли представники Секретаріату Кабінету Міністрів України.
 
За дорученням ректора Тернопільського національного економічного університету професора Крисоватого Андрія Ігоровича в обговоренні взяв участь кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Шашкевич Олександр Любомирович.
 
Метою круглого столу було обговорення проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року відповідно до компетенції Держаудитслужби (стимулювання розвитку системи державного фінансового контролю).
 
Відкриваючи захід, голова Держаудитслужби України Лідія Гаврилова привітала присутніх зі світлим святом Богоявлення Господнього та побажала усім миру й злагоди.
 
Що ж до теми круглого столу Голова Держаудитслужби зауважила, що на сьогодні побудова ефективної системи державного фінансового контролю на центральному, регіональному та місцевому рівнях як частини загальної системи управління державними фінансами є пріоритетом Держаудитслужби.
 
Говорячи про модернізацію системи державного фінансового контролю з урахуванням євроінтеграційного вектору розвитку України, Лідія Гаврилова звернула увагу на низку завдань, які для цього необхідно вирішити. Зокрема, це подальший розвиток правового поля та методологічного забезпечення системи державного фінансового контролю шляхом гармонізації з міжнародними стандартами та найкращою практикою ЄС щодо аудиту у сфері державних фінансів; розбудова інституційного потенціалу органів Держаудитслужби; удосконалення системи підготовки та перепідготовки кадрів у сфері державного фінансового контролю; підвищення відповідальності керівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, суб'єктів господарювання державного та комунального секторів за ефективність їхніх управлінських рішень та результативність діяльності.
 
Учасники заходу обговорили основні кроки реалізації окреслених Урядом завдань, надали свої пропозиції та рекомендації до проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року та загалом схвалили його.