» » «Актуальні проблеми та перспективи розвитку економічної експертизи, контролю і аналізу в умовах глобалізації економіки»

«Актуальні проблеми та перспективи розвитку економічної експертизи, контролю і аналізу в умовах глобалізації економіки»

Дата: 3-04-2017, 14:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 30 березня 2017 року колектив кафедри аудиту, ревізії та аналізу в рамках функціонування Школи молодого аналітика і контролера організував засідання круглого столу на тему: «Актуальні проблеми та перспективи розвитку економічної експертизи, контролю і аналізу в умовах глобалізації економіки».
                   
Метою круглого столу було обговорення проблематики та перспектив розвитку економічної експертизи, контролю і аналізу. Основна мотивація заходу полягала в тому, щоб  залучити студентів до наукових досліджень та зацікавити майбутньою професійною діяльністю.
 
У роботі  круглого столу взяли участь  доктори  економічних наук, професори Дерій В. А., Пушкар М. С.; кандидати  економічних наук, доценти Будник Л. А., Годованець О. В., Голяш І. Д., Михайлишин Н. П., Серединська В. М., Чорний В. С., Щирба І. М.; студенти 4-5 курсів, що, в основному,  здобувають фах економічного експерта, аудитора, контролера.
 
З вітальним словом до студентів звернувся завідувач кафедри аудиту, ревізії та аналізу, доктор  економічних наук, професор Дерій В. А.
 
Гість заходу Згуровська С. Є., заступник завідувача Тернопільського відділення Київського судових експертиз, розповіла студентам про сутність судової економічної експертизи, її мету та  завдання, які вона покликана вирішити, вимоги до судового експерта і його повноваження, навела цікаві ситуації з практики проведення судових економічних експертиз.
 
Із цікавими і змістовними доповідями, підкріпленими презентаціями, виступили студенти:
Миськів Віталія (гр. ОКР-41) – Характеристика підходів до визначення предмета контролю;
Петрончак Анна (гр. ОКР-41) – Контроль органів виконавчої влади;
Дзецько Аліна (гр. ОКР-41) – Контроль в умовах комерційної таємниці;
Баглай Леонід (гр. ОКР-41) – Передумови розвитку економічного контролю, як науки;
Лукинів Зоряна (гр. ОБС-41) – Внутрішній аудит в системі контролю підприємства;
Вовчак Мар’яна (гр. ОЕЕм-51) – Сутність оцінювальної діяльності та кваліфікаційні вимоги до оцінювачів.
 
Більшість доповідей викликали жваві дискусії серед присутніх. Зокрема, учасники круглого столу активно обговорювали проблеми розвитку економічної експертизи, контролю й аудиту та шляхи їх вирішення.
 
Всі студенти-доповідачі отримали сертифікати про участь у засіданні круглого столу.
 
Наступний круглий стіл кафедра аудиту, ревізії та аналізу планує провести 25 квітня ц. р. і присвятити його Дню аудитора України. Підготовку цього заходу, як показового,  доручено доктору  економічних наук, професору Пушкарю М. С.