» » Відбулася X ювілейна Всеукраїнська науково-практична студентська конференція

Відбулася X ювілейна Всеукраїнська науково-практична студентська конференція

Дата: 3-04-2017, 14:30 | Автор: Організаційний комітет конференції

 31 березня 2017 року в приміщенні Бібліотеки ТНЕУ ім. Л. Каніщенка відбулася X Ювілейна Всеукраїнська студентська конференція «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів», організатором якої виступив колектив кафедри податків та фіскальної політики.
 
З вітальним словом до учасників конференції звернулися заступник начальника ГУ ДФС у Тернопільській області Надія Михайлівна Лопатинська, начальник митного поста «Тернопіль-центральний» Тернопільської митниці ДФС Іван Омелянович Шлюсар, заступник декана факультету фінансів к.е.н., доцент Тарас Ярославович Маршалок, в.о. завідувача кафедри податків та фіскальної політики к.е.н., доцент Анатолій Ігорович Луцик, завідувач економічним відділенням ДВНЗ «Могилів-Подільський монтажно-економічний коледж» Ірина Іванівна Ващенко та завідувач денного економічного відділення Коломийського політехнічного коледжу Любов Михайлівна Турчанська.
 
Формат цьогорічної конференції передбачав дві панельні дискусії «Формування фіскального простору України в умовах макроекономічної нестабільності» та «Митні виклики в умовах глобалізаційних тенденцій».
 
Модераторами були як доценти кафедри податків та фіскальної політики (Анатолій Ігорович Луцик та Володимир Андрійович Валігура), так і студенти (Надія Білич та Юлія Ткачук).
 
У науковому заході взяли участь студенти факультету фінансів, а також студенти ДВНЗ «Могилів-Подільський монтажно-економічний коледж» та Коломийського політехнічного коледжу.
 
Доповіді учасників конференції відзначалися новизною, креативним підходом до висвітлення проблематики дослідження, практичною значущістю їх результатів. До обговорення активно долучалися студенти, викладачі, а також практики. Доповіді учасників оцінювало журі, до складу якого увійшли к.е.н., доцент Святослав Дем’янович Герчаківський та студенти факультету фінансів – Євген Шаповалов, Ірина Хавтур та Наталія Олійник. Слід відзначити, що Шаповалов Євген та Ірина Хавтур були активними учасниками та доповідачами конференції в попередні роки й самі пройшли добрий вишкіл. 
 
Доповідачі конференції - Віра Волянюк, Мар’яна Поглод, Володимир Горбач, Плюсквік Ольга та Слободянюк Анастасія - нагороджені дипломами та подарунками.
 
З цікавою практичною доповіддю про сучасні технічні засоби митного контролю, зокрема рентген-апарати, виступив експерт Пархоменко Валерій Михайлович, головний спеціаліст Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС, який наголосив на перспективах роботи у митній сфері.
 
Участь студентів в організації конференції, модерації заходу, оцінюванні доповідей, дискусіях і виступах дозволила їм проявити лідерські й організаційні якості та науковий потенціал.
 
Така конференція стала доброю традицією на факультеті фінансів! Творчого натхнення, наукових доробків та гармонії усім учасникам конференції!