» » «Націоналізація «Приватбанку»: «за» та «проти»

«Націоналізація «Приватбанку»: «за» та «проти»

Дата: 4-04-2017, 16:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 30 березня з ініціативи наукового гуртка кафедри банківського менеджменту та обліку «Банківські менеджери» відбувся круглий стіл на тему: «Націоналізація «Приватбанку»: «за» та «проти».
 
До участі у заході долучилися д. е. н., проф., завідувач кафедри банківського менеджменту та обліку Луців Б. Л., к. е. н., доц. Андрушків Т. І., к. е. н., доц. Сенів Б. Г., к. е. н., доц. Сас Б. Б., к. е. н., доц. Ткачук В. О., к. е. н., ст. викладач, куратор гуртка Тимків А. О.
 
Розпочала роботу круглого столу голова гуртка Анна Панюк із презентацією «Історія «Приватбанку», у якій ґрунтовно висвітлила проблеми становлення та функціонування «Приватбанку» на різних етапах розвитку вітчизняної банківської системи.
 
У своїй презентації Масний Ігор охарактеризував становище «Приватбанку» на фінансовому ринку України, і відзначив значний фінансовий потенціал установи, однак звернув увагу і на проблеми у кредитному портфелі банку та визначив першопричини цих проблем.
 
Коломоєць Юрій охарактеризував особливості націоналізації «Приватбанку» та зосередив увагу на взаємовідносинах між менеджментом банку, владою та Національним банком України.
 
Наслідки націоналізації «Приватбанку» для банківської системи України та стратегічні прогнози розвитку банківської установи на майбутнє визначено у доповідях Слободяна Віталія та Косара Олександра.
 
Під час зустрічі між учасниками розгорнулася дискусія з приводу правомірності дій керівництва Національного банку України щодо подальшої діяльності «Приватбанку».