» » Обмін міжнародним досвідом з надання безоплатної правової допомоги: візит польського адвоката до Регіонального центру

Обмін міжнародним досвідом з надання безоплатної правової допомоги: візит польського адвоката до Регіонального центру

Дата: 12-04-2017, 10:41 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьомого квітня до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області, на запрошення директора Центру Ірини Хондогій, з метою обміну досвідом і налагодження співпраці завітав польський адвокат Dr. Bogusław Przywora.

Dr. Bogusław Przywora дізнався від Ірини Хондогій про роботу Регіонального центру та його структурних підрозділів, про саму систему БПД, що діє як на Тернопільщині, так і по всій Україні. Фахівець Центру Віталій Сольський розповів про організацію роботи адвокатів, процедуру їх призначення, ознайомив із основними положення закону «Про безоплатну правову допомогу».

До зустрічі також долучилися Тетяна Подковенко, к.ю.н, доцент кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету, координатор Школи польського та європейського права ТНЕУ і доцент кафедри кримінального права та процесу юридичного факультету ТНЕУ, тернопільський адвокат системи БВПД Оксана Яремко.

«Dr. Bogusław Przywora приїхав до Тернополя, щоб читати лекції з конституційного та адміністративного права у Школі польського та європейського права», – проінформувала Тетяна Подковенко.

Польський правозахисник розповів, що він захищає докторську роботу, тематика якої стосується безоплатної правової допомоги у Польщі, тож дослідження міжнародного досвіду, зокрема, українського, у сфері надання БПД для нього є вкрай важливим.