» » Підписано Меморандум з Тернопільською міською радою

Підписано Меморандум з Тернопільською міською радою

Дата: 12-04-2017, 17:12 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Дванадцятого квітня в Тернопільському національному економічному університеті відбулося засідання Вченої ради, яке стало особливим для академічної спільноти вищого навчального закладу, адже до ТНЕУ завітали почесні гості.

Професорсько-викладацький колектив університету вітав у залі міського голову м. Тернополя Сергія Віталійовича Надала та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леоніда Олексійовича Бицюру.
 
Під час засідання Вченої ради був підписаний Меморандум про співпрацю між Виконавчим комітетом Тернопільської міської ради та Тернопільським національним економічним університетом.
 
Метою цього Меморандуму є ефективна співпраця із залучення наукового потенціалу університету до розв’язання актуальних проблем науково-технічного, соціально-економічного та культурного розвитку міста.
 
Усвідомлюючи необхідність залучення фахівців ТНЕУ до розробки та реалізації стратегії розвитку Тернополя, а також збалансування попиту та пропозиції на ринку праці, сприяння задоволенню інформаційних, технологічних, інвестиційних, інноваційних потреб підприємств та установ міста, сторони об’єднали зусилля й погодилися працювати за такими напрямами:

* залучати спеціалістів для проведення спільних заходів, семінарів і консультацій;
* об’єднувати вчених і спеціалістів наукових організацій, вищих навчальних закладів, підприємств усіх форм власності, громадських організацій в інтересах розвитку територіальної громади, соціально-економічного, науково-технічного, інтелектуального і культурного розвитку міста Тернополя;
* проводити спільні дослідження з актуальних наукових проблем, у тому числі у галузі управлінських, соціальних та гуманітарних сфер життєдіяльності;
* здійснювати обмін досвідом та інформацією з питань розвитку місцевого самоврядування;
* проводити спільну роботу з підготовки та публікації наукової літератури та її розповсюдження;
* сприяти організації та проведенню симпозіумів, семінарів та інших комунікативних заходів, спільних конференцій з проблем розвитку місцевого самоврядування, а також запрошувати для участі вчених з інших навчальних та наукових установ, у тому числі, за кордоном;
* сприяти навчальному обміну між працівниками муніципальних служб міста Тернополя із науковцями та викладачами України та зарубіжжя;
* сприяти організації навчання, стажування, перепідготовки, ознайомлення з досвідом діяльності громадських організацій, навчальних та
наукових установ за кордоном, участі в перемовинах, встановлення ділових контактів;
* забезпечувати співпрацю з українськими та міжнародними організаціями.

Меморандум підписали міський голова м. Тернополя С. В. Надал та ректор Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор А. І. Крисоватий.
 
Також було підписане Положення про конкурс бізнес-проектів «Битва Стартапів Junior». Цей конкурс активізує науково-дослідницьку роботу та заохотить молодь до підприємницької діяльності й сприятиме реалізації її підприємницьких ініціатив.
 
«Битва Стартапів Junior» розкриє інтелектуальний потенціал молоді, залучить обдаровану молодь до бізнесу, сформує традиції проведення наукових конкурсів у сфері організації бізнесу та виховає особисту відповідальність і сформує бізнесову компетенцію.
 
Обмінюючись документами, ректор Тернопільського національного економічного університету Андрій Ігорович Крисоватий зазначив: «Приємно, що напередодні Великодніх свят ми підписали Меморандум про співпрацю та затвердили положення про конкурс бізнес-проектів. Я вірю, що саме за допомогою нашої наукової еліти у співпраці зі студентами, ми доведемо, що наші проекти є на часі, й ми готові їх реалізовувати. Сподіваємося, що наша співпраця буде дієвою та результативною».