» » Студентки ФФ отримали дипломи І та ІІ ступеня на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

Студентки ФФ отримали дипломи І та ІІ ступеня на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

Дата: 13-04-2017, 12:54 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 4-6 квітня 2017 р. на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся фінальний етап ІІ-го туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук зі спеціальності «Гроші, фінанси і кредит».
 
На конкурс надійшли 137 студентських наукових робіт з 72 вищих навчальних закладів України.  За результатами заочного етапу Конкурсу 15 березня 2017 року галузевою конкурсною комісією претендентами на перемогу були визначені та запрошені до участі у підсумковій науково-практичній конференції 54 автора 44 студентських наукових робіт.
 
Учасниками підсумкової науково-практичної конференції стали і студентки 4 курсу факультету фінансів Тернопільського національного економічного університету – Маланчук Оксана та Різник Юлія, що виступили з доповіддю-презентацією досліджень на тему: «Участь громадськості в управлінні місцевими бюджетами» (науковий керівник – к.е.н., доцент кафедри фінансів ім. С.І.Юрія Малиняк Богдан Степанович).
 
Повернулися студентки з двома нагородами – дипломом І ступеня (Маланчук Оксана) та ІІ ступеня (Різник Юлія) та поділилися враженнями від конкурсу:
 
«Конкурс відбувся дійсно на високому рівні. Студенти-учасники здійснили ґрунтовні дослідження актуальних проблем у фінансовій сфері та презентували основні результати. Цікавими були обговорення, обмін досвідом. Дякуємо організаторам за теплий прийом та проведення такого конкурсу, це дійсно був великий досвід для нас», – ділиться враженнями студентка Юлія Різник. 
 
Оксана Маланчук: «Ефективне управління місцевими бюджетами неможливе без активної участі громадськості у цьому процесі. Враховуючи наш попередній практичний досвід саме у цій сфері, вирішили провести наукове дослідження, проаналізувати існуючі форми та механізми залучення громадян до бюджетного процесу та поділитися унікальним досвідом публічних звітувань, запроваджених у Тернопільській області. Разом з Юлією висловлюємо подяку нашому науковому керівнику Малиняку Богдану Степановичу за наполегливу працю та наставництво у написанні наукової роботи та підготовці до конференції».
 
«Радий вітати студенток з 1 та 2 місцями. Ми дійсно плідно попрацювали. Як на мене, головне, щоб студенти були перш за все зацікавлені у самій тематиці дослідження – тоді, відповідно, і вийде хороший результат. А тим більше, якщо наукові дослідження пов’язані з практичним досвідом», – говорить науковий керівник Б. С. Малиняк.
             
Вітаємо наших студенток та бажаємо творчих успіхів, перспектив і професійного зростання!