» » Тиждень банкіра – початок свята

Тиждень банкіра – початок свята

Дата: 17-05-2017, 12:48 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У перший день відзначення Тижня банкіра на факультеті банківського бізнесу було організовано дві захоплюючі гри – «Мафія» та «Cash flow». Гру «Мафія» проводив студент групи ФБС-41 Клімович Руслан. Мафія – салонна командна психологічна покрокова рольова гра з детективним сюжетом, яка моделює боротьбу інформованих один про одного членів організованої меншості проти неорганізованої більшості.
                                                        
Зав'язка сюжету: мешканці міста, знесилені від розгулу мафії, приймають рішення посадити до в'язниці всіх мафіозі до одного. У відповідь мафія розпочинає війну до повного знищення всіх. Ця гра унікальна. Базується, передусім, на спілкуванні, на обговореннях між учасниками. Тут постійно відбуваються і фактично узаконені обман, підступність, укладання і підле порушення договорів та альянсів. Обговорення ігрової ситуації проходить шляхом сутичок думок у безупинних суперечках, при цьому деякі гравці надають перевагу відмовчуванню, інші – навпаки, занадто активно та гучно беруть участь в обговоренні. Таким чином, гра опиняється нескінченно далеко від безстороннього поєдинку інтелектів, що є характерним для деяких настільних ігор (наприклад, шахів, го), і це наближає її до реального життя. Мета гри – вижити своєю командою.
 
Студенти та викладачі поринули в азарт гри «Cash flow». Ця гра дає можливість зрозуміти, що таке фінансова свобода, наскільки важливо мати заощадження, як правильно користуватися своїми акціями та нерухомістю. На початку гри всі гравці знаходяться в однакових умовах: кожен має роботу та стабільний дохід. Гравці проходять шлях, який пройшли багато бізнесменів, щоб досягнути фінансового успіху. Мета гри — створити пасивний дохід та досягнути свою власну заповітну мрію. В ході гри можна зрозуміти як власні думки впливають на наші досягнення. У всьому світі дорослі і діти грають в «Cash flow» для того, щоб зрозуміти принципи інвестування, капіталовкладення та використовувати ці знання в житті. Гуртківці та викладачі поринули в атмосферу бізнес-гри та з великим азартом та ентузіазмом демонстрували свої стратегії та бізнес-ідеї. В ході гри всі помітили потенціал та успішність в фінансовій сфері своїх товаришів та колег. Безсумнівно кожному є чого навчитися та задуматися над собою, своїми думками та планами в майбутньому. Кожен мав можливість висловити свою думку та поділитися власним досвідом і знаннями.
 
Отже, перший день святкування виявився цікавим та захоплюючим. Далі студентів чекають ще грандіозніші заходи!