» » Науковий диспут «Регламентація обліку: за і проти»

Науковий диспут «Регламентація обліку: за і проти»

Дата: 18-05-2017, 17:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 17 травня 2017 року о 14:00 год. з ініціативи студентського наукового центру кафедри обліку у виробничій сфері факультету обліку і аудиту ТНЕУ відбувся науковий диспут на тему: «Регламентація обліку: за і проти» в читальному залі наукової бібліотеки ТНЕУ.
 
Засідання розпочалося з виступу в. о. завідувача кафедри обліку у виробничій сфері, к. е. н., доцента Починок Наталії Володимирівни, яка звернула увагу студентів на те, що участь у наукових дискусіях є чудовою можливістю отримати навички публічних виступів, навчитися формулювати свої думки та задавати питання, а підготовлені доповіді можуть стати міцним фундаментом для майбутніх наукових публікацій.
 
Предметом дискусій між студентами стали питання щодо необхідності застосуваня професійного судження бухгалтера, ступеня регламентації фінансової звітності і плану рахунків бухгалтерського обліку та діяльність контролюючих органів в Україні.
 
Під час наукового диспуту виступили:
 
1)    Зінкевич Ірина, студентка групи ОПД-32, із доповіддю на тему: «Вплив регламентації обліку на діяльність контролюючих органів в Україні» (Науковий керівник – к.е.н., доцент Мельничук І. В.).
2)    Кліпс Юлія, студентка групи ОПД-32, із доповіддю на тему: «Професійне судження бухгалтера: за і проти» (Науковий керівник – к.е.н., доцент Гудзь Н. В.).
3)    Лосик Іванна, студентка групи ОПД-32, із доповіддю на тему: «План рахунків бухгалтерського обліку: необхідність чи задум консерваторів» (Науковий керівник –  д.е.н, проф. Крупка Я. Д.).
4)    Опульська Юлія, студентка групи ОПД-32, із доповіддю на тему: «Регламентація звітності: за і проти» (Науковий керівник – к.е.н., доцент Денчук П. Н.).
 
Доповіді студентів змусили замислитися над ступенем регламентації різних ділянок бухгалтерського обліку. Жваве обговорення було викликане питаннями стосовно того, в якій ділянці обліку регламентація може бути більш ліберальною. Цікава дискусія виникла з приводу заборони в Україні використання в практичній діяльності спеціалізованої бухгалтерської програми «1С:Бухгалтерія». Важливість даного програмного забезпечення для практикуючих бухгалтерів важко переоцінити. Проте під час диспуту були виділені й оптимістичні прогнози: розробка нового, власне, українського програмного забезпечення; підвищення вимог до кваліфікації бухгалтера на ринку праці; появи нових облікових спеціальностей суміжних з програмуванням.
 
Підсумовуючи захід куратор студентського наукового центру Судин Юлія Анатоліївна зазначила, що тематика доповідей та спектр проблем, представлений студентами, ще раз підкреслює актуальність теми та вказує на необхідність подальших досліджень, тому проведений диспут повинен стати початком для нових наукових заходів. Запрошуємо студентів та викладачів долучатися до наукової співпраці!