» » Відбулася Всеукраїнська конференція з міжнародною участю «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» АСІТ-2017

Відбулася Всеукраїнська конференція з міжнародною участю «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» АСІТ-2017

Дата: 24-05-2017, 17:33 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вже стало доброю традицією на факультеті комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ щовесни надавати наукову трибуну молодим науковцям для представлення результатів їх досліджень у галузі сучасних комп’ютерних інформаційних технологій в рамках участі у Всеукраїнській школі-семінарі «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології» (Advanced Computer Information Technologies).
 
Цьогоріч науковий захід відбувався у сьомий раз і вперше – у форматі Всеукраїнської конференції з міжнародною участю. Молоді учені та студенти з двадцяти вищих навчальних закладів України упродовж двох днів ділилися з колегами своїми прогресивними ідеями та здобутками.   
 
Відкриття конференції відбулося у п’ятницю, 19 травня, у залі засідань вченої ради ТНЕУ. Від імені адміністрації присутніх привітав проректор з наукової роботи ТНЕУ, д.е.н., професор З.-М. В. Задорожний, який побажав усім успішних виступів та плідних дискусій.
 
На запрошення оргкомітету на пленарному засіданні із доповідями для присутніх виступили провідні науковці з України та Чехії. Зокрема, професор Libor Dostalek (Institute of Applied Informatics, Faculty of Science, University of South Bohemia, Ceske Budejovice, Czech Republic) презентував доповідь «Concerning measures for a high common level of security of network and information systems across EU». Доктор фізико-математичних наук, професор, Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, завідувач кафедри теорії та технології програмування Київського національного університету імені Тараса Шевченка Нікітченко Микола Степанович виступив із доповіддю «Philosophy, logic and software development». Третю доповідь на тему: «Задачі підвищення ефективності автоматизованого прогнозування характеристик надійності програмно-апаратних систем» виголосив доктор технічних наук, професор, почесний професор НУ «Львівська політехніка», Заслужений працівник освіти України, професор кафедри теоретичної радіотехніки та радіовимірювань Національного університету «Львівська політехніка» Мандзій Богдан Андрійович.
 
Секційні засідання конференції відбувалися у рамках шести напрямів: математичні моделі об’єктів та процесів; комп’ютерні мережеві технології; спеціалізовані комп’ютерні системи; системи штучного інтелекту; інженерія програмного забезпечення; комп’ютерні технології інформаційної безпеки; інформаційно-аналітичне забезпечення економічної діяльності; інформаційні технології контролю забруднень довкілля.
 
У межах роботи секційних засідань було оприлюднено близько п’ятдесяти доповідей. Загалом для публікації у матеріалах конференції надійшло більше 120 тез з України, Чехії та Польщі.
 
За підсумками роботи конференції кращі доповіді 20 травня отримали відзнаки.
 
Науковий захід відбувався у рамках реалізації Національного проекту «Математичне та програмне забезпечення для класифікації тканин хірургічної рани в процесі операції на органах шиї» (№ держреєстрації 0117U000410) та Національного проекту молодих вчених ФКІТ «Математичне та програмне забезпечення для контролю забруднення атмосфери автотранспортом» (№ держреєстрації 0116U005507), що фінансуються МОН України.
 
Оргкомітет конференції висловлює вдячність за підтримку конференції ІТ-компаніями «Orange35», MagneticOne, ТОВ «Елекс», ТОВ «Скалхайф», БО «Асоціація фахівців комп’ютерних інформаційних технологій».