» » Зустріч студентів ЮФ із представником Корпусу Миру США в Україні

Зустріч студентів ЮФ із представником Корпусу Миру США в Україні

Дата: 26-05-2017, 17:31 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 25 травня 2017 року в рамках роботи Студентського наукового товариства юридичного факультету ТНЕУ «DOCTI IN MUNDO» відбулася зустріч із представником Корпусу Миру США в Україні Шоном Хіксом (Shaun Hicks), який 6 грудня 2016 року розпочав свою дворічну волонтерську роботу викладача англійської мови на кафедрі іноземних мов та професійної комунікації ТНЕУ.
 
Під час лекції на тему: «Особливості освіти у США» студенти мали нагоду ознайомитися із системою освіти у США на прикладі Колорадського університету у Боулдері (University of Colorado Boulder). Зокрема вони дізналися не тільки про особливості навчання, а й про організацію позауніверситетської діяльності у США, та мали можливість порівняти вітчизняну  систему навчання із  закордонною.
 
Містер Шон доповнив свою лекцію цікавою презентацією, яка дозволила краще сприймати інформацію, а також презентував відеоматеріал про Колорадський університет у Боулдері, під час перегляду якого студенти побачили, як проходить навчання та організовується дозвілля їхніх колег із  США.


Незважаючи на те, що зустріч відбулася англійською мовою, у студентів виникло багато запитань до містера Шона Хікса, тому лекція поступово переросла у захопливу дискусію.
 
Враження від зустрічі у студентів склалися надзвичайно приємні:
 
«Лекція дуже сподобалася. Шон був дуже щирим та привітним з нами. У ході дискусії ми мали змогу порівняти рівень освіти в Україні та США. Приємно, що є такі люди, які не лише самі навчаються, а ще й прагнуть передавати свої знання іншим. Сподіваюся, що і в нашій системі освіти найближчим часом відбудуться позитивні зміни, спрямовані на організацію цікавого дозвілля студентів», – Тетяна Цибульська, студентка групи ПС-21.
 
«Зустріч виявилася дуже цікавою і невимушеною, було приємно слухати гостя. Я дізналася багато нового та необхідного для себе», – Іванка Тарнопільська, студентка групи ДІД-22.
 
«Велика подяка організаторам лекції за проведення цікавого заходу. Інформація, представлена Шоном мене дуже зацікавила. Я почерпнула багато нового для себе, з іншої точки зору подивилася на все відоме раніше, тому від проведеного заходу в мене лише позитивні враження», – Тетяна Хомчин, студентка групи ДІД-21.
 
 
Колектив ЮФ висловлює щирі сподівання, що це не остання наша зустріч, адже такі заходи є надзвичайно важливими в процесі навчання, оскільки дають можливість не лише дізнатися багато нового, цікавого та необхідного, а й перейняти досвід колег з-за кордону та впровадити його в практичну організацію подальшої діяльності факультету.