» » Студенти ЮФ взяли участь у майстер-класі «Успішна презентація»

Студенти ЮФ взяли участь у майстер-класі «Успішна презентація»

Дата: 8-06-2017, 12:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьомого червня 2017 року в рамках роботи Школи професійного розвитку «АКМЕ» відбувся майстер-клас «Успішна презентація» для студентів юридичного факультету спеціальностей «Соціальна робота» та «Психологія». Тренер – майор поліції, начальник сектору психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Тернопільській області Козюк Михайло Стефанович.
 
Захід відбувся у нестандартній формі, адже студенти представляли свої проекти у програмах Microsoft Power Point та Prezi. Презентація проводилася за однією з обра­них студентами тем, котра ділилася на декілька логічно завершених частин. Завданням кожного доповідача було таким чином представити кожне частину, щоб: упро­довж всього вис­тупу рівномірно розподіляти свою увагу між всіма при­сут­­німи в аудиторії та підтримувати діалог; вибрати найдоцільнішу для конкретної ситуації форму викладу; вжити різноманітні мовні прийо­ми; емоційно донести до слухацької й глядацької аудиторії зміст пропоно­ва­но­го матеріалу, обрати інте­рак­тивні форми впливу тощо. Для здійснення оцінки успішності презентованого виступу усі учасники дійства разом з Михайлом Стефановичем зазначали позитивні сторони промови та давали певні поради, пропозиції щодо її покращення. Оцінювалися методика викладення матеріалу, ораторська техніка доповідача, створення зворотнього зв’язку з аудиторією, використання елемен­тів сократичної бесіди, дотримання ефектів спілкування, вміння розгорнути дис­ку­сію, створення сприятливого морального середовища та ситуації ус­піху для слухачів, а також майстерність створення електронної презентації.
 
Під час своїх виступів студенти розглянули такі цікаві теми як «Тайм-менеджмент», «Емоційний інтелект», «Фізичний інтелект», «Духовний інтелект», «Механізми психологічного захисту», «Характеристика основних типів темпераменту», «Спілкування», «Особливості роботи психолога в ОВС», «Характеристика особистості злочинця».
 
Зустріч виявилася надзвичайно захопливою, при обговоренні проектів виникало багато запитань, тому студенти мали нагоду поспілкуватися з майором поліції у невимушеній атмосфері.
 
Михайло Стефанович разом із доцентами кафедри психології та соціальної роботи Коваль Оксаною Євгеніївною та Надвиничною Тетяною Лонгінівною справедливо оцінили старання студентів, відзначивши високий рівень їх інтелектуальної підготовки, комунікативні здібності, актуальність та практичну зорієнтованість презентованих тем.
 
Колектив ЮФ щиро дякує Михайлу Стефановичу Козюку за цікаву зустріч, адже заходи такого формату вносять креатив у студентське життя та мотивують їх до саморозвитку та самореалізації під час навчання в університеті.