» » «Формування системи патріотичного виховання дітей та молоді засобами туристсько-краєзнавчої роботи»

«Формування системи патріотичного виховання дітей та молоді засобами туристсько-краєзнавчої роботи»

Дата: 20-09-2017, 11:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Дев’ятнадцятого вересня на базі Тернопільського національного економічного університету відбувся семінар-практикум директорів обласних та Київського міського центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді, станцій юних туристів на тему: «Формування системи патріотичного виховання дітей та молоді засобами  туристсько-краєзнавчої роботи».
 
З вітальним словом до присутніх звернувся проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Василь Ярославович Брич: «Радий вітати Вас у стінах Тернопільського національного економічного університету. Зміни, які постійно відбуваються у світі, й в Україні зокрема, безперечно формують світогляд дітей. Зараз, як ніколи, важливе патріотичне виховання молоді. Тому проблеми, які будуть сьогодні обговорюватися є актуальними. Отож, бажаю Вам плідної дискусії». Також В.Я. Брич передав вітання від ректора університету, доктора економічних наук, професора Андрія Ігоровича Крисоватого.
 
Під час семінару з доповідями виступити: Неділько Сергій Вікторович, директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді «Національно-патріотичне виховання дітей та молоді засобами туризму і краєзнавства», Оливко  Оксана Андріївна, доцент кафедри міжнародного туризму і готельного бізнесу  Тернопільського національного економічного університету «Туристичний веб-довідник Тернопілля», Пшенична Оксана Григорівна,  директор Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту  та екскурсій учнівської молоді «Патріотичне виховання  в освітньому просторі Тернопілля».
 
Після семінару доповідачі взяли участь у практикумі на тему: «Формування національної свідомості  учнівської молоді засобами краєзнавчої діяльності», який відбувся на базі музею «Витоки» Тернопільської української гімназії ім. І. Франка. Модератором зустрічі виступив директор гімназії Крижанівський Анатолій Васильович.
 
Після завершення семінару-практикуму відбулося засідання круглого столу, під час якого директори обласних та Київського міського центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді, станцій юних туристів обговорили питання подальшого розвитку позашкільної освіти в контексті Закону України «Про освіту».
 
Тернопільський національний економічний університет став першим в Тернопільські області, де відбувся такий семінар-практикум. До слова, такий захід у Тернопільській області пройде ще в Теребовлянському та Борщівському районах – 20 вересня, Кременецькому, Збаразькому, Зборівському та Бережанському районах – 21 вересня.