» » Фінансова просвіта в Теребовлі

Фінансова просвіта в Теребовлі

Дата: 10-11-2017, 12:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Дев’ятого листопада учасники наукового гуртка кафедри фінансів ім. С. І. Юрія «Фінансова просвіта/Financial education» продовжили реалізовувати проект «Фінансову просвіту в кожну школу 2.0». Майже тисячолітнє місто князя Василька – древня Теребовля зустріла студентів похмурою погодою і дрібним дощиком. Однак ці маленькі неприємності компенсував надзвичайно теплий прийом у Теребовлянському НВК. Презентації, представлені учасниками наукового гуртка «Фінансова просвіта» зацікавили не тільки учнів 10-11 класів, а й багатьох вчителів та керівництво навчального закладу.
 
Богдана Марціясь і Катерина Черняшова розкрили старшокласникам можливості для самостійного здобуття знань, які дають освітні інтернет-платформи EdEra, Prometheus, Coursera та інші. Як наголосив керівник групи доцент Горин В.П., освітні інтернет-платформи можуть посприяти не тільки самоосвіті, але й допомогти старшокласнику визначитися із майбутнім профілем навчання і роботи. Особливо зацікавили учнів сервіси освітніх платформ, які дають змогу самостійно підготуватися до здачі ЗНО.
 
Мар'яна Рогальська та Мар'яна Мащак розповіли учням про основні види фінансового шахрайства в мережі Інтернет та способи вберегтися від цих афер. Презентація викликала в учнів жвавий інтерес, оскільки багато з них уже зустрічалися з тими чи іншими аферами в Інтернеті. На завершення зустрічі доц. Горин В.П. запропонував присутнім задуматись над необхідністю особистого фінансового планування та розповів про основни складання персонального фінансового плану. Технічну допомогу у проведенні тренінгу забезпечував учасник гуртка «Фінансова просвіта» Віталій Паращій. Надзвичайно приємно було почути від учнів та учителів Теребовлянського НВК слова вдячності за приїзд студентського фінансового «десанту».
 
Очевидно, що поїздка у старовинну Теребовлю не могла відбутися без відвідин мурів середньовічної фортеці та приємної прогулянки прекрасним містечком. Щиро вдячні студентці факультету фінансів, а також координатору молодіжних програм Теребовлянської міської ради Світлані Савіцькій за цікаву розповідь про минуле та сучасне чудового міста Теребовля.