» » Студенти коледжу ТНЕУ навчалися заощаджувати

Студенти коледжу ТНЕУ навчалися заощаджувати

Дата: 14-11-2017, 11:33 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Тринадцятого листопада для студентів третього курсу Чортківського коледжу економіки та підприємництва ТНЕУ організовано захід у Рамках Всесвітнього дня заощаджень та Тижня фінансової грамотності.
 
День заощаджень був заснований саме для інформування людей по всьому світу про те, як заощадити свої гроші в банку, а не тримати його під матрацом. Метою проекту «Тиждень фінансової грамотності» є заохочення громадян до участі в ефективному управлінні власним бюджетом, прийняття впевнених та зважених фінансових рішень відповідно до життєвих обставин. Модераторами заходу виступили к.е.н., доцент кафедри банківської справи Ольга Олегівна Іващук та  к.е.н., доцент кафедри банківської справи Олена Леонідівна Малахова. До дійства долучилися й учасники студентського наукового гуртка «Грошова парадигма» Дідик Марія та Слободецька Віта.
 
Студенти мали нагоду дізнатися про те, як правильно заощаджувати, як вести сімейний або власний бюджет та для чого це потрібно. Заощадження – це передусім корисна звичка, яку краще виховувати в ранньому віці. Але навіть при мінімальному доході ефект від заощадження буде відчутним.
 
Кожен свідомий українець має зрозуміти, що бути фінансово грамотним сьогодні не лише престижно та модно, але і вкрай необхідно. Проведення таких заходів не тільки сприяє підвищенню рівня фінансової грамотності населення України, підвищенню якості банківських продуктів та фінансових послуг, а й посилює довіру до банківської системи. Адже фінансова грамотність – це знання, необхідні сучасній людині для комфортного життя у динамічному світі фінансів. Це вміння та навички, що дають змогу безпечно користуватися усіма фінансовими послугами, заощаджувати та примножувати власні кошти.
 
Фінансово грамотні громадяни – це основа заможної, щасливої та фінансово незалежної країни.