» » У ТНЕУ реалізовуватиметься новий міжнародний проект

У ТНЕУ реалізовуватиметься новий міжнародний проект

Дата: 23-01-2018, 15:01 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 15-16 січня 2018 р. д.е.н., проф. Длугопольський Олександр Володимирович взяв участь у міжнародній зустрічі у NORD University (м. Бодо, Королівство Норвегія), присвяченій реалізації нового проекту між Університетом НОРД, КНУ ім. Т. Шевченка, ЧНУ ім. Ю.Федьковича та ТНЕУ «Internal Control and the COSO framework: application to the university sector».
 
Проект буде спрямований на запровадження в університетах-учасниках п’яти компонентів внутрішнього контролю: середовище контролю, оцінка ризиків, контрольна діяльність, інформація та комунікації, моніторинг. На сьогодні система COSO є однією з найчастіше використовуваних систем внутрішнього контролю у всьому світі, виступаючи цінним інструментом для багатьох типів приватних та публічних установ. Метою проекту є також формування цілісного курсу «COSO frameworks» із залученням інтелектуального капіталу як університету Норвегії, так і українських ЗВО-партнерів.
 
Також 16 січня 2018 р. в Університеті НОРД відбувся щорічний семінар, який є своєрідним початком нового навчального семестру, на тему: «Public sector in change: global challenges and local opportunities», під час якого студенти ТНЕУ, КНУ ім. Т.Шевченка, ЧНУ ім. Ю. Федьковича, які навчаються в Університеті НОРД за програмою Еразмус+ та запрошені доценти і професори із трьох університетів мали можливість подискутувати на теми змін в публічному секторі економіки під впливом глобальних викликів, ролі довіри у розбудові спроможних інститутів, ефективності розвитку публічного сектору в Норвегії та Україні.