» » У ТНЕУ відбулося засідання вченої ради

У ТНЕУ відбулося засідання вченої ради

Дата: 13-04-2018, 15:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у Тернопільському національному економічному університеті відбулося засідання вченої ради закладу вищої освіти. Перед розглядом робочих питань були заплановані урочисті церемонії присвоєння почесного звання «Почесний доктор Тернопільського національного економічного університету» (Doctor Honoris Causa) та підписання Угоди про співпрацю.
 
За вагомі досягнення у науково-педагогічній та організаційній діяльності, значний особистий внесок у розвиток освіти і науки закладу вищої освіти, примноження інтелектуального потенціалу України, зміцнення авторитету ТНЕУ на міжнародній арені рішенням вченої ради звання Doctor Honoris Causa присвоїли професору Берлінського університету техніки та економіки Юргену Зіку та професору Люблінського католицького університету імені Івана Павла ІІ Яну Зімни.
 
Зі словами вітань та щирих побажань на адресу академічної спільноти ТНЕУ звернувся професор, доктор наук Люблінського католицького університету ім. Івана Павла ll, Архибіскуп, Митрополит Щецинсько-Камєнський Анджей Дзєнгі.
 
Характерною рисою, яка завжди виокремлювала ТНЕУ з-поміж інших навчальних закладів економічного профілю, є плідне поєднання теорії й практики, що упродовж багатьох десятиріч давало змогу генерувати нові напрями досліджень.
 
З огляду на це, під час засідання вченої ради відбулося підписання Угоди про співпрацю між Тернопільським національним економічним університетом та Радою адвокатів Тернопільської області. Угоду підписали ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий та голова Ради Тарас Васильович Будз.
 
Така Угода сприятиме розвитку юридичної науки та освіти на засадах досягнень провідних професійних інституцій адвокатури, судочинства та всієї правової системи, здійснення професійної підготовки фахівців у галузі права.
 
Тарас Васильович Будз виступив перед присутніми зі сердечними словами вдячності за результативну співпрацю та висловив сподівання й на подальшу ефективну роботу.
 
Ректор ТНЕУ Андрій Ігорович Крисоватий подякував партнерам і колегам за ініціативність і наполегливість, невтомну працю на благо закладу вищої освіти, традиційно привітав з присвоєнням наукових звань, вручив нагороди професорсько-викладацькому колективу і студентам за досягнення на науковій ниві.
 
Також учасники засідання розглянули ряд поточних робочих питань.