» » Конференція АПУ «25-річчя аудиту в Україні: підсумки та перспективи розвитку»

Конференція АПУ «25-річчя аудиту в Україні: підсумки та перспективи розвитку»

Дата: 23-04-2018, 12:07 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З нагоди 25-річчя аудиторської діяльності в Україні 21 квітня 2018 року відбулася конференція Аудиторської палати України та Спілки аудиторів України. У роботі заходу взяли участь в.о. завідувача кафедри аудиту, ревізії та аналізу факультету обліку і аудиту ТНЕУ к.е.н., доцент Адамик Оксана Василівна та к.е.н., доцент кафедри аудиту, ревізії та аналізу Щирба Маркіян Теодорович.
 
Мета конференції – надання учасникам інформації про поточний стан аудиторської діяльності в Україні, про результати роботи за 25 років та хід виконання законодавчих реформ у сфері аудиту.
 
Зародження аудиторської діяльності пов’язують з прийняттям 22 квітня 1993 року Закону України «Про аудиторську діяльність». Символічним є те, що відзначення 25-річчя співпало з введенням в дію нового Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність», який було розроблено з метою наближення національного законодавства у сфері аудиту до норм ЄС. Це ставить перед фахівцями нові виклики, що стосуються реформування регуляторів аудиторської діяльності,  проведення обов’язкового аудиту, підвищення якості аудиторських послуг.