» » Ніколас Знак поспілкувався зі студентами і викладачами ФОА

Ніколас Знак поспілкувався зі студентами і викладачами ФОА

Дата: 31-05-2018, 12:12 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках відзначення Дня факультету обліку і аудиту студенти, які навчаються за магістерською програмою «Міжнародний облік» та викладачі факультету (Василь Дерій, Наталія Мельник, Вікторія Рожелюк, Юлія Судин, Світлана Яцишин) мали нагоду 30 травня 2018 року поспілкуватися зі старшим фінансовим аналітиком відомої міжнародної компанії у сфері енергетики «Repsol Oil and Gas (Canada)» Ніколасом Знаком. Зустріч відбулася у тренінг-студії ФОА, а її учасники спілкувалися англійською мовою.
 
Ніколас народився у Канаді, але з Україною його пов’язують родинні зв’язки (дідусь Ніколаса родом із Бучацького району Тернопільської області, а бабуся з Чернігівщини (дівоче прізвище Козак), а віднедавна і бізнесові на Бучаччині. Змалечку Ніколас цікався Україною. Дідусь та бабуся про неї багато розповідали, тому виховали у хлопця патріотичні почуття до їхньої рідної землі.
 
На початку зустрічі у тренінг-студії Ніколас Знак розказав присутнім про своє родинне походження, нинішню роботу (він детально розповів чим йому доводиться займатися, скільки на це йде часу і зусиль, як він досягнув професійного успіху, скільки іспитів довелося пройти тощо). Йшлося про його компанію, енергетику Канади, стан та перспективи розвитку економіки цієї успішної країни і нашої Української держави.
 
На думку Ніколаса, Україна має надзвичайний людський потенціал. Завдання сучасної української молоді у тому, щоб здобути серйозну фахову підготовку у престижному закладі вищої освіти (зокрема такому шанованому як Тернопільський національний економічний університет (ТНЕУ). До речі, Ніколас напередодні дізнався, що ТНЕУ зараз впевнено лідирує серед економічних зво України і є найпотужнішим університетом Тернопільщини); знайти роботу за фахом та продовжувати підвищувати свій фаховий рівень на різних тренінгах для професіоналів; самостійно і поглиблено займатися самоосвітою (вдосконалювати знання іноземних мов; використовувати новітні засоби комунікації; скрупульозно вивчати нормативно-правові акти України з економічних питань; міжнародні стандарти обліку, фінансової звітності; аудиту); активно спілкуватися з людьми професії та мистецтва, а також подолати старі радянські стереотипи мислення (не комплексувати,  не боятись труднощів та заперечень конкурентів, бути впевненим у собі і своїх чудових перспективах).
 
Ніколас Знак проявив себе як щира та доброзичлива людина, послідовний і вдумливий патріот Канади й України, прекрасний фахівець, який знає про що говорить та вміє чітко довести свою думку до слухачів. На запитання слухачів Ніколас відповідав з глибоким знанням справи і прагненням переконати молодих українців в тому, що у їхніх силах зробити Україну успішною та однією із найзаможніших країн Європи, світу. Треба лише цього дуже хотіти і послідовно реалізовувати таку ідею.
 
Гість уже неодноразово відвідував факультет обліку і аудиту. Про це йдеться у статтях:
«Майстер-клас від канадського фінансового аналітика Ніколаса Знака», що опублікована 18 червня 2015 року: http://www.wunu.edu.ua/news/5852-mayster-klas-vd-kanadskogo-fnansovogo-analtika-nkolasa-znaka.html
«Бухгалтерський облік – це не тільки дебет і кредит…», опублікована 22 жовтня 2015 року: http://www.wunu.edu.ua/news/6430-buhgalterskiy-oblk-ce-ne-tlki-debet-kredit.html
 
На завершення зазначимо, що 1 червня 2018 року Ніколас Знак, як людина, котра любить займатися легкою атлетикою планує взяти участь у легкоатлетичному забігу «Університетська миля», який організовує ТНЕУ.