» » Відбувся третій міждисциплінарний форум дослідників корупції

Відбувся третій міждисциплінарний форум дослідників корупції

Дата: 20-06-2018, 12:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З 7 по 9 червня 2018 р. в Університеті Ґетеборгу (м. Ґетеборг, Швеція) на базі Quality of Government Institute за підтримки Банку Швеції та з ініціативи Interdisciplinary Corruption Research Network (ICRN) відбувся третій міждисциплінарний форум дослідників корупції «Mechanisms of Corruption: Regional perspectives and potential solutions» (попередні два проходили у Амстердамі та Парижі). Від України грант на участь у форумі та виступ під час секційного засідання отримав д.е.н., проф., професор кафедри економічної теорії ТНЕУ Длугопольський О.В. із доповіддю «Market competition and Power concentration (case of Ukraine)».
 
У форумі брали участь представники із понад 50 країн світу, що досліджують феномен корупції у економічних, соціологічних, політичних, юридичних та антропологічних науках. Із понад 200 заявок, поданих для участі у форумі, незалежним журі були відібрані 60 найкращих, з яких профінансовані ICRN лише 20.
 
У якості key-спікерів форуму були запрошені фахівці із World Bank, University of Cambridge та University of Gothenburg. Упродовж усіх днів форуму виступи учасників були поділені на 3 види активності: 1) секція презентації результатів (Results promotion panels), на якій виступали дослідники із завершеними роботами у сфері корупції, представляючи іншим дослідникам результати своєї багаторічної роботи; 2) секція робочих зустрічей (Work in Progress), на якій дослідники представляли робочі матеріали, які знаходяться в процесі підготовки і потребують сторонньої незалежної оцінки; 3) креативна секція (Co-creation), на якій учасники обговорювали дослідницькі ідеї, будували команди для роботи над грантовими заявками, обговорювали актуальні проблеми антикорупційних розслідувань тощо. Упродовж форуму учасники проаналізували роль демократії, прозорості та меритократії у подоланні корупційних практик, а також сформували пропозиції для ключових полісімейкерів у країнах, що розвиваються.
 
Результатом роботи стала домовленість із представниками ICRN про проведення наступного форуму в Україні та спільного дослідження щодо механізмів корупції в країнах із низькими доходами.