» » День знань у Тернопільському національному економічному університеті

День знань у Тернопільському національному економічному університеті

Дата: 1-09-2018, 14:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні, першого вересня, вже традиційно на Майдані знань ТНЕУ було надзвичайно гамірно. Зібралася велика університетська спільнота, аби урочисто розпочати новий навчальний рік. Майоріли різнобарвні прапори факультетів та інститутів, променіли щирі посмішки, лунав дружній сміх – було зрозуміло, що у ТНЕУ вирує життя, адже після теплих літніх канікул до закладу вищої освіти повернулася найкраща молодь України!

 

Студенти, професорсько-викладацький колектив, батьки і гості гучними оплесками вітали на червоній доріжці ректора ТНЕУ, доктора економічних наук, професора Андрія Ігоровича Крисоватого, голову Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Степановича Барну, міського голову Сергія Віталійовича Надала, заступника начальника Тернопільської митниці ДФС Андрія Любомировича Саварина, Архієпископа Тернопільського і Кременецького УПЦ КП Нестора, священика парафії святого Пантелеймона Цілителя УГКЦ отця Василя Чамарника, проректорів університету, деканів факультетів та директорів інститутів, коледжу ТНЕУ.

 

Почесне право внести Державний прапор України надано студентам Центру підготовки офіцерів запасу ТНЕУ. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять про Героїв України, які віддали найцінніше – власне життя, за рідну державу.

 

Особливим цей день був для першокурсників, які вперше зустрілися з своїми одногрупниками, викладачами-наставниками, адміністрацією університету. Особливі вітання на їхню адресу линули від Степана Степановича Барни, Сергія Віталійовича Надала. Надзвичайно цінними стали для нових членів університетської родини настанови ректора ТНЕУ.

 

«Ви – не просто студенти, Ви – велика сила, і я б дуже хотів, щоб Ви знали це, вірили і були свідомі цього. Ви – суть і початок іншої, набагато кращої України, бо саме Ви – несете країні нову думку. Будьте вільними людьми, Ваш вік дозволяє це.

Женіть від себе брехню і фальш, будьте чесними перед собою, своєю родиною і власним народом. Навчайтеся, аби стати цілісною, ніким не зламаною особистістю, яка має свою позицію і знає як її відстоювати.

Попереду у Вас цікаві та насичені роки навчання. Намагайтеся використати цей час з максимальною користю для себе. Пам’ятайте, що перебування в університеті – це не лише здобуття фаху, а також всебічний розвиток своїх навиків, талантів й можливість знайти себе.

Тому беріть відповідальність за усе, що коїться у Вашому житті. Не бійтеся ризикувати, бо лише так можна загартувати себе. Постійно перебувайте у пошуку нових знань, дивуйте своєю наполегливістю та цілеспрямованістю. Самовдосконалення повинно стати невід’ємною частиною Вашої освіти. Живіть без рамок, виходьте за усталені норми. Лідером стає лише той, хто диктує нові правила, запроваджує креативні ідеї.

Мисліть глобально і нестандартно, забуваючи про звичне і буденне. Зумійте побачити щось особливе у типовому. Майте власну думку, будьте відкритими до критики і спілкування з людьми, таким чином зумієте стати конкурентоздатними та привабливими професійно», – підкреслював Андрій Ігорович.

 

Ректор привітав і вручив пам’ятні подарунки студентам-першокурсникам університету, які вступили до ТНЕУ із найвищими балами Зовнішнього незалежного оцінювання:

Блащак Анастасію Ігорівну, яка набрала 195.94 балів

Дячука Ярослава Володимировича – 191.4 балів

Зюбрій Діану Олегівну – 190.6 балів

Івасечка Романа Андрійовича – 191.046 балів

Кучера Юрія Володимировича – 192.57 балів

Лисак Вікторію Русланівну – 191.76 балів

Млинка Семена Володимировича – 197.88 балів.

 

Поважний «гість з минулого» – український козак – передав університетській спільноті лист-заповіт славетного козацтва майбутнім поколінням – любити рідну державу, підтримувати побратимів…

 

Особливою частиною свята стало складання присяги студента Тернопільського національного економічного університету, яку виголосили першокурсники Роксолана Залізняк та Вадим Шухманн.

 

Приємним подарунком для колективів факультетів, інституту, коледжу стали подарунки від ректора – прапори і герби, які є основною символікою навчальних структурних підрозділів.

 

Цьогоріч перед учасниками свята виступив іноземний студент ТНЕУ, громадянин Коморських островів Анрфідіне Дананір, який наголосив на тому, що гордий навчатися у Тернопільському національному економічному університеті й наполегливо працюватиме задля того, аби у майбутньому своєю діяльністю сприяти поступу рідної країни.

 

З Господнім благословенням і щирими побажаннями до присутніх звернулися Архієпископ Тернопільський і Кременецький УПЦ КП Нестор і священик парафії святого Пантелеймона Цілителя УГКЦ отець Василь Чамарник.

 

Надзвичайно хвилюючою стала мить прощання першокурсників з дитинством, яке, наче кольорові кульки, випущені у небо, залишилося у серцях теплимо спогадами і незабутніми моментами.

 

На завершення урочистостей відбувся флешмоб, під час якого студенти університету склали рядки: «Студентська молодь – України цвіт! Студентська молодь хай дивує світ!».

 

Свято було насичене цікавими і видовищними мистецькими композиціями, які додавали позитивного настрою усім присутнім.

 

Сьогодні зичимо енергії і натхнення, цілеспрямованості і наполегливості, віри у власні сили та впевненого руху до цілі усій академічній спільноті Тернопільського національного економічного університету. Нехай цей рік буде багатим на вагомі досягнення, цікаві знайомства та зустрічі, блискучі перемоги!