» » Відбулася презентація книги «Лицарі Духа: Військове капеланство УГКЦ XIX-XX століть у біографіях»

Відбулася презентація книги «Лицарі Духа: Військове капеланство УГКЦ XIX-XX століть у біографіях»

Дата: 8-11-2018, 14:03 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьомого листопада  у читальному залі ібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ відбулася творча зустріч зі священиком УГКЦ отцем Михайлом Забанджалою.

 

Отець Михайло Забанджала – священик УГКЦ, головний капелан НВР «Правий сектор». Також священнослужитель є пластуном Ордену Хрестоносців, волонтером та капеланом Козівської районної лікарні.

 

Під час заходу було презентовано нещодавно опубліковану книгу «Лицарі Духа: Військове капеланство УГКЦ XIX - XX століть у біографіях». Видання, яке вийшло накладом півтори тисячі примірників, автор присвятив 100-літньому ювілею Української Галицької Армії та пам'яті її жертовних польових духівників. Книга детально розповідає про священнослужителів УГКЦ, які упродовж XIX-XX століть здійснювали духовну опіку над українським військом. Саме ці люди будували успішну Україну в часи, коли це було майже неможливо.

 

Головна мета книги – звернути увагу на незаслужено забуті постаті священиків, які віддали все для народу, для церкви.

 

Заступник декана ФАЕМ д. е. н., проф. Пуцентейло П. Р. з ентузіазмом привітав ідею зустрічі своїх студентів з о. Михайлом. Першокурсники вищезгаданого факультету та їх наставник, к. е. н., доц. Белова І. М., які були присутні на заході, отримала багато позитивних емоцій від участі в презентації. Вони відзначили, що завжди раді більше дізнатися про культурне життя рідного краю та тих, хто брав участь у його відбудові.

 

На завершення заходу присутні мали нагоду поставити о. Михайлу запитання про його життя й творчість.