» » Науковці ТНЕУ за круглим столом обговорювали шляхи успішного проектного менеджменту

Науковці ТНЕУ за круглим столом обговорювали шляхи успішного проектного менеджменту

Дата: 26-11-2018, 11:47 | Автор: Марія Баліцька, головний редактор газети "Університетська думка"

 У Центрі Європейських та Міжнародних студій ТНЕУ за круглим столом, який організував Науковий інститут управління проектами університету, зібралися провідні науковці Тернопільського національного економічного університету, представники місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємницького сектору та громадських організацій, щоби обговорити «Проектну діяльність Тернопільського національного економічного університету: можливості, бар’єри, напрямки активізації» заради вироблення рекомендацій щодо активізації проектної діяльності ТНЕУ на основі організаційного підсилення та ефективного використання науково-креативного потенціалу.

 

Про науковий потенціал ТНЕУ: загальносвітовий, національний та регіональний виміри, про активацію проектної діяльності і взаємодію університету з місцевими органами влади, використання потенціалу громадських організацій, успіхи проектного менеджменту говорили доктори наук, професори А. І. Крисоватий, О. М. Десятнюк, Є. В. Савельєв, О. М. Сохацька, А. О. Саченко, М. Р. Лучко, О. В. Длугопольський, А. В. Фурман, які мають багаторічний досвід з написання проектів, котрі вигравали гранти для розвитку університету, міста і краю.

 

Про готовність до співпраці з науковцями говорили заступник Тернопільського міського голови Л. О. Бицюра і радник-помічник міського голови О. М. Гордієнко.

 

І О. В. Длугопольський, і О. М. Гордієнко під час роботи круглого столу не лише поділилися власним досвідом стосовно успішного отримання міжнародних грантів, але й провели майстер-класи, навчаючи присутніх, як потрібно правильно писати проекти, на чому акцентувати увагу, а чого, при цьому, варто уникати, щоби проект був цікавим і результативним як у пошуку надійних бізнес-партнерів, так і в отриманні грантів.

 

Варто наголосити, що доктор економічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність та інноваційний розвиток) О. М. Десятнюк розповіла учасникам заходу про діючий міжнародний проект «Україна-Норвегія», який спрямований на перепідготовку і соціальну адаптацію військовослужбовців та членів їхніх сімей в Україні, серед яких – учасники АТО.

 

У свою чергу доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин ТНЕУ О. М. Сохацька наголосила на необхідності наукового доробку у аплікантів проектів і на формуванні міждисциплінарних проектних груп, а також поділилася досвідом виконання міжнародного проекту з мобільності студентів та викладачів з університетами Данії та Нідерландів.

 

Координатором заходу виступив д. е. н., професор, директор Наукового інституту управління проектами ТНЕУ Г. Л. Монастирський, який, підсумовуючи роботу круглого столу «Проектна діяльність Тернопільського національного економічного університету: можливості, бар’єри, напрямки активізації», подякував усім учасникам за плідну роботу: «Відрадно, що за круглим столом зібралися люди, які і сьогодні уже є, і надалі можуть стати генераторами тих ідей, які принесуть нам успіх. Вірю, що Науковий інститут управління проектами Тернопільського національного економічного університету реально стане майданчиком нашого спілкування. Сьогодні маємо два майстер-класи, а це уже перші кроки. А надалі будемо вчитися, будемо радитися, будемо запитувати тих науковців, які уже реалізовували успішні проекти, пізнаватимемо секрети написання проектів – будемо їздити на тренінги до інших університетів, зокрема, до Вроцлавського економічного університету, що у Республіці Польща, зберемо команду, щоби побувати у їхньому проектному офісі і зрозуміти, як пишуться міжнародні проекти. Нагадаю, що мета нашого круглого столу була у тому, щоби заявити, що ми продовжуємо нашу наукову роботу і, водночас, починаємо по-новому діяти у нашій проектній діяльності. У нас є багато можливостей, є потенціал і є хороші ідеї, а це – добрий початок нашої роботи на шляху успішного проектного менеджменту».

 

Марія Баліцька,

головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка»