» » Старшокласники Тернополя ознайомилися зі спеціальністю «Геодезія та землеустрій»

Старшокласники Тернополя ознайомилися зі спеціальністю «Геодезія та землеустрій»

Дата: 23-11-2018, 10:26 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 22 листопада 2018 р. у Бібліотеці  ім. Л. Каніщенка Тернопільського національного економічного університету колектив кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування організував презентацію спеціальності «Геодезія та землеустрій». Презентації передувала лекція начальника управління Держгеокадастру у Тернопільському районі та м. Тернополі Левчика Р. З. на тему: «Особливості відведення земельних ділянок в міській зоні».

                                     

Під час лекції фахівець-практик коротко охарактеризував процес відведення земель, наголосив на особливих аспектах процедури оформлення ділянок, на які потрібно звернути увагу, а також охарактеризував різні сторони роботи геодезистів-землевпорядників. 

 

У рамках заходу також відбулася гра-квест: «Стежками рідної землі», модератором якої виступила к.е.н.., доцент Любезна І. В.). Гра сприяла  розвитку навичок командної роботи.  

 

Команди отримали завдання: скласти і прочитати відомі вислови про рідну землю. Щоб отримати їх, команди за допомогою мапи, пройшли 4 зупинки (читальний зал студентів, бібілографічний відділ та книгосховище №1 і №2.) На кожній зупинці гравці виконали різноманітні завдання, за що отримали частину вислову.

 

Команди, до складу яких входили одинадцятикласники та пешокурсники, успішно впоралися із завданням і проявили чималу кмітливість, активність, комунікабельність, швидкість мислення, інтуїтивне прийняття рішень та вміння працювати в команді. 

 

В результаті проведеного заходу присутні отримали цінну інформацію, позитивний настій та яскраві емоції, а одинадцятикласники – більш чітке розуміння спеціальності «Геодезія та землеустрій».