» » Зустріч студентів ЮФ із правозахисником, регіональним координатором Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області

Зустріч студентів ЮФ із правозахисником, регіональним координатором Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській області

Дата: 4-12-2018, 12:33 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Цікаво та динамічно на юридичному факультеті 3 грудня відбулися два заходи за участю Володимира Шевченка – правозахисника, регіонального Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Тернопільській області.

                

Так, з ініціативи Коваль О. Є. проведено брифінг «СНІД: право знати. Знати, щоб жити!». Володимир Шевченко разом зі студентами розглядав питання різних форм дискримінації в місті, країні, світі; загальної поінформованості про проблеми ВІЛ/СНІДу та шляхів їх вирішення; обмірковували тему захисту прав людини у сфері ВІЛ/СНІД, проблему стигми і дискримінації осіб із ВІЛ-позитивним статусом та використання конституційних прав для рівного захисту від дискримінації на робочому місці й в закладах навчання людей, які живуть з ВІЛ.

 

Після брифінгу студентам було роздано просвітницькі інформаційні буклети та брошури.

 

З ініціативи колективу кафедри міжнародного права, міжнародних відносин та дипломатії Володимир Шевченко провів чудову кавову зустріч на тему: «Стан дотримання прав іноземних студентів в Україні: у світлі Загальної декларації прав людини» для іноземних студентів 2 курсу спеціальності «Міжнародне право». Під час зустрічі було обговорено актуальну проблеми реалізації та захисту прав іноземних студенів в Україні. Зокрема студентами-іноземцями було написано лист-заклик щодо забезпечення ретельного і незалежного розслідування нападу на активістку Катерину Гандзюк.

 

На завершення кожного із заходів студенти долучилися до однієї з найбільш масштабних правозахисних акцій у світі, яку до Міжнародного дня захисту прав людини щорічно проводить Amnesty International – Марафону написання листів на підтримку людям, які її потребують. Цьогоріч героями та героїнями Марафону стали Маріелі Франку (Бразилія), Ґульзар Дуйшенова (Киргизстан), Катерина Гандзюк (Україна), Навал Бенайсса (Марокко), Атена Даемі (Іран), Геральдін Чакон (Венесуела), Корінний народ сенгвер (Кенія), Віталіна Коваль (Україна). 

 

Сподіваємося, що такі зустрічі матимуть у найближчому майбутньому плідні результати!