» » У ТНЕУ вітали Надзвичайного і Повноважного Посла Пакистану Zahid Mubashir Sheikh

У ТНЕУ вітали Надзвичайного і Повноважного Посла Пакистану Zahid Mubashir Sheikh

Дата: 12-09-2019, 17:57 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні до Тернопільського національного економічного університету з робочим візитом прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан Zahid Mubashir Sheikh з дружиною та представник Дипломатичного Корпусу Zeb Alam Khan. Привітали гостя перший проректор ТНЕУ Микола Іванович Шинкарик і проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність та інноваційний розвиток) Оксана Миронівна Десятнюк.

 

Студенти та професорсько-викладацький колектив ТНЕУ мав нагоду поспілкуватися з почесним гостем під час лекції «Міжнародні відносини України та Пакистану».

 

Лекція складалася з трьох частин. Розпочав пан Посол зі своїх вражень від відвідин нашого університету, відзначив високий рівень організації Першого міжнародного тижня, надзвичайну гостинність і увагу з боку як організаторів, так і колективу закладу вищої освіти.

 

Другу частину своєї лекції почесний гість присвятив розповіді про Пакистан. Присутні дізналися багато цікавого про історію, економіку, розвиток культури і спорту у Пакистані.

 

Завершував розповідь Надзвичайний і Повноважний Посол аналізуючи відносини України та Пакистану. Гість наголосив, що Пакистан, як і Україна, є дуже миролюбною державою, де найвищою цінністю є її громадяни, їхній мир і безпека.

 

«Представляючи Пакистан в Україні, я дуже полюбив Вашу державу. Вона відзначається особливим колоритом і багатством. Саме тому я намагаюся представляти і Україну у Пакистані, адже переконаний, що Україна варта того, аби про неї більше знали в усьому світі», – наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол.

 

Студенти ТНЕУ мали нагоду поставити запитання гостю, зокрема, стосовно оцінки діяльності новообраного уряду України, порівняння системи освіти України та Пакистану, популяризації нашої держави закордоном.



Більше фото на офіційний сторінці ТНЕУ у Facebook: http://facebook.com/pg/TNEUniversity/photos/?tab=album&album_id=718831655254963