» » Колектив Бібліотеки ім. Л. Каніщенка про «Ніч у бібліотеці»

Колектив Бібліотеки ім. Л. Каніщенка про «Ніч у бібліотеці»

Дата: 21-10-2019, 17:45 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Щоб підготувати людину духовно до самостійного життя,

треба ввести її в світ книги.

В. Сухомлинський

 

Бібліотека ім. Л. Каніщенка ТНЕУ завжди рада вітати у своїх стінах читачів. Завжди – означає не лише зранку, вдень, але й увечері, а то й уночі. Так, так, саме уночі. Цього року в бібліотеці уже вдруге відбулася промо-акція «Ніч у бібліотеці», успішно започаткована минулорічно керівником К. З. Возьним.

 

Молодь – це наше майбутнє. А ми, університетська бібліотека, є тим штурвалом, який повинен прокладати правильний шлях у їх руслі. Наші студенти – не просто наші читачі, а й наші «перезавантажувачі» – ті, хто вказує напрямок, в якому нам рухатися вперед. Тож «бібліоніч» – ідеальна площина, де перетинаються інтереси як книгозбірні, так і молоді.

 

Студенти факультету аграрного бізнесу та менеджменту виступили у ролі нічних читачів. «Будьте як вдома», – з такими словами звернувся до присутніх директор бібліотеки ім. Л. Каніщенка К. З. Возьний, даючи зрозуміти, що у цей час бібліотека цілковито та повністю належить нашим гостям. На таке дійство разом зі студентами прийшли і їх наставники та викладачі: декан ФАЕМ  Б. Язлюк, куратор І. Любезна та студенти коледжу економіки, права та інформаційних технологій .

 

Цікаву лекцію по філософію грошей студентам-економістам прочитав голова Правління Української міжбанківської валютної біржі А. Гулей,  з якої можна було почерпнути багато знань як про сутніть грошей, так і про їх значення в житті;  що впливає на формування капіталу, як ми і наше мислення позитивно або навіть негативно впливаємо на різноманітні фінансові процеси.

 

…Линуть перші акорди музики, запалюються свічки, і всі поринають у загадкову темряву ночі.  Звучить вітання «Діти України» у виконанні студентки КЕПІТ Бородюк Анастасії. Суперхіт ХХ століття «Let my people go», майстерно переданий грою на  саксофоні та гітарах, заряджають енергетикою, і вже зал заповнює аура позитиву. Тож все більше й більше голосів долучається до виконання пісні Океану Ельзи  «Все буде добре», неначе словами пісні даючи собі настанову на майбутнє.

 

А потім розпочався квест. Поки перша команда помандрувала виконувати завдання, інші студенти, щоб дарма не гаяти час,  розпочали гру, в якій один учасник показує слова жестами, мімікою, а інші намагаються за цими рухами вгадувати назви пісень або відомих людей. На екрані тліє вогонь у каміні, додаючи атмосфері домашнього затишку у бібліосутінки….

 

Змучені від пройденого дня, де було і навчання, і буденні турботи, і квест, і пісні, студенти вмостилися у зручних кріслах, тулячись одне до одного, для перегляду фільму. Але що то за відпочинок без співу? Тож виконуючи пісні під караоке, студенти продовжували відпочивати…

 

І хоча вечір закінчився безліч приємних вражень залишилося і в студентів, і в бібліотекарів.

 

 

 

Колектив Бібліотеки ім. Л. Каніщенка