» » «Банківські менеджери» обговорювали зміни в законодавстві банківської системи щодо регулювання ФГВФО

«Банківські менеджери» обговорювали зміни в законодавстві банківської системи щодо регулювання ФГВФО

Дата: 24-10-2012, 10:18 | Автор:

Протягом 22 жовтня 2012 року учасники студентського наукового гуртка “Банківські менеджери” на чолі з куратором  О.Б. Васильчишин провели круглий стіл на тему: “Депозитна політика вітчизняних банків та особливості діяльності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб”. Відкрив круглий стіл голова СНГ “Банківські менеджери” Дума Назар, який почав розмову з того, що для збереження банківської ліквідності, отримання максимальних прибутків, банки потребують розроблення ефективної депозитної  політики, а зміни, які відбулися у законодавстві ФГВФО, підкреслюють актуальність тематики даного наукового круглого столу. 

 

 Були заслухані та обговорені цікаві й змістовні доповіді учасників гуртка кафедри банківського менеджменту та обліку, зокрема:

1.Крупніцька Іванка представила доповідь на тему: “ФГВФО, його повноваження та особливості функціонування”, в якій наголосила на тому, що одним із аспектів забезпечення довіри населення до банківського сектору є функціонування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та проаналізувала останні зміни в законодавстві, що регулює діяльність ФГВФО.

 

2.Московчук Олександр доповідав на тему: “Депозитна політика вітчизняних банків в сучасний період”. Зокрема він звернув увагу на вимоги, яким повинна відповідати депозитна політика, а це беззаперечно економічна доцільність, внутрішня несуперечливість та конкурентоспроможність. Також він проаналізував відсоткові ставки за депозитами та охарактеризував причини та фактори, які на них впливають.

 

3.Боднарчук Андрій представив цікаву доповідь та презентацію: “Федеральна корпорація страхових депозитів (США) та її роль у захисті приватних вкладників від втрат”, в якій розповів про заснування, організацію, структуру та основні методи і засоби впливу цієї корпорації на банки і інші фінансово-кредитні установи, що працюють з депозитами у сучасний період.

 

Спеціальним гостем наукового заходу був начальник відділу обслуговування корпоративних клієнтів АТ “ТАСкомбанк” Жмурко Михайло Миколайович.  В ході обговорення було піднято ряд актуальних питань, на які Михайло Миколайович дав цікаві відповіді та доповнення. Начальник відділу підкреслив необхідність таких заходів, оскільки практики і теоретики мають можливість поділятися своїми знаннями, досвідом. Також він побажав «Банківським менеджерам» успіхів та натхнення у навчальній та науковій діяльності й висловив бажання ще відвідати їхні цікаві, пізнавальні та повчальні заходи.