» » Всеукраїнський форум лідерів студентських профспілкових організацій

Всеукраїнський форум лідерів студентських профспілкових організацій

Дата: 24-10-2012, 10:34 | Автор:

Протягом 18-19 жовтня 2012 року відбувся дводенний Всеукраїнський форум лідерів студентських профспілкових організацій. У Великому залі Федерації профспілок України зібралося понад 300 активістів первинних профспілкових організацій студентів та студентського самоврядування вищих навчальних закладів з різних регіонів нашої держави. Профспілковий комітет студентів Тернопільського національного економічного університету представляли голова профбюро ФМБМ Бригідир Ольга та голова профбюро ФАЕМ Семенишина Ірина.

 

На форумі були розглянуті найактуальніші для українського студентства питання: поліпшення якості вищої освіти, підвищення конкурентноздатності випускників вищих навчальних закладів на ринку праці, належної організації стажування та практики студентів на виробництві. Варто зазначити, що увага учасників заходу була зосереджена на невідповідності стипендіального забезпечення до прожиткового мінімуму, переповненості студентських гуртожитків, функціонуванні санаторіїв-профілакторії і недостатньому матеріально-технічному забезпеченню ВНЗ. Доповідачі наголошували на необхідності посилення соціально-економічного захисту студентської молоді, виокремлювали конкретні проблеми і пропонували на обговорення загалу способи їх вирішення. 

 

За результатами цієї роботи було прийнято резолюцію Всеукраїнського форуму лідерів студентських профспілкових організацій. Кульмінаційною подією стало обрання першого Студентського президента. Відкрите голосування студентської громади засвідчило одностайність вибору – відтепер цю високу посаду обійматиме Ольга Чабанюк, голова первинної профспілкової організації студентів і аспірантів Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. 

 

Форум організований та проводився Асоціацією правозахисних організаторів студентів України спільно з Профспілкою працівників освіти і науки України за підтримки Державної служби молоді та спорту України в рамках реалізації програми «Соціальне становлення, духовний розвиток та формування загальнолюдських цінностей у студентської молоді».