» » У ТНЕУ відбувся круглий стіл на тему: "Актуальні питання розбудови митного пост-аудиту в Україні"

У ТНЕУ відбувся круглий стіл на тему: "Актуальні питання розбудови митного пост-аудиту в Україні"

Дата: 5-12-2012, 14:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

П’ятого грудня 2012 року у залі засідань ректорату Тернопільського національного економічного університету відбувся круглий стіл на тему: "Актуальні питання розбудови митного пост-аудиту в Україні".

 

Модератораторами круглого столу стали в.о. ректора Тернопільського національного економічного університету Крисоватий Андрій Ігорович та начальник Тернопільської митниці Харкавий Микола Олександрович.

 

У роботі круглого столу взяли участь представники митної служби:  начальник сектору митного аудиту А.Л. Саварин, головний інспектор сектору митного аудиту  О.О. Засібна, а також студенти, аспіранти та професорсько-викладацький колектив кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ.

 

З вітальним словом до учасників круглого столу витупили:  в.о. ректора Тернопільського національного економічного університету А. І. Крисоватий, начальник Тернопільської митниці М. О. Харкавий та декан факультету фінансів, І. С. Гуцал.

 

У своєму вітанні в.о. ректора ТНЕУ , д.е.н., професор, завідувач кафедри податків та фіскальної політики Андрій Ігорович Крисоватий зауважив, що круглі столи організовуються університетом та Тернопільською митницею систематично і стосуються актуальних питань розбудови митного пост-аудиту в Україні. Також в.о. ректора наголосив: «Наука без практики – мертва, а практика без науки –  сліпа», саме тому, на думку Андрія Ігоровича, важливим є те, що університет та Тернопільська митниця спільно розробляють ті напрямки співпраці, які допомагають як підготувати майбутніх висококваліфікованих фахівців митної справи, так і забезпечують вдосконалення діяльності Митної служби в цілому. 

 

У ході роботи круглого столу, окрім відповідей на численні запитання студентів та професорсько-викладацького колективу, представники митної служби презентували також свої доповіді.

 

Начальник сектору митного аудиту А.Л. Саварин виступив з доповіддю на тему:  «Система митного пост-аудиту в Україні». Тема доповіді головного інспектора сектору митного аудиту  О.О. Засібної – «Виставлення податкових повідомлень-рішень за результатами митного пост-аудиту".

 

З цікавими доповідями виступили також студенти: В. Малявський («Формування та розвиток системи митного пост-аудиту в Україні»), Р. Баран («Пост-аудит в системі митного контролю України: сучасні особливості та орієнтири вдосконалення») та О. Лукашук («Система управління ризиками як основа митного контролю»). Майбутні фахівці мали змогу внести свої пропозиції щодо покращення діяльності митної служби та проведення пост-аудиту в Україні.

 

У ході круглого столу велася жвава дискусія, обговорювалися практичні ситуації та найбільш актуальні проблеми.

 

Підсумовуючи роботу круглого столу, голова Тернопільської митниці М. О. Харкавий зауважив, що без підготовки високопрофесійних кадрів немає майбутнього Державної митної служби України. «Разом ми формуємо нову плеяду майбутніх працівників митної служби», - наголосив  Микола Олександрович, підкреслюючи високий рівень проведення круглого столу. 

 

 За словами Андрія Ігоровича Крисоватого, круглий стіл допоміг студентам та професорсько-викладацькому колективу відчути «проблематику з площини прагматизму».   «Дорогі студенти, Ви повинні гордитися тим, що навчаєтеся в університеті, де Ви маєте реальну можливість почути думки генерала, полковника, майора митної служби і побачити, які вимоги ставить митниця до майбутнього фахівця».  

 

Підкреслюючи важливість проведення наукових заходів такого типу, Андрій Ігорович зауважив: «Це користь не лише для студентства, це користь для професорсько-викладацького колективу кафедри, для кожного окремого викладача, який завтра піде в аудиторію до студентів і буде вчити майбутнього митника». 

 

Щиро вітаємо учасників та організаторів круглого столу та бажаємо їм плідної майбутньої співпраці, творчих ідей та нових наукових звершень!