» » Cтудентам ТНЕУ розповіли про ВІЛ/СНІД

Cтудентам ТНЕУ розповіли про ВІЛ/СНІД

Дата: 5-12-2012, 15:58 | Автор:

 У понеділок, 3 грудня, в актовому залі Тернопільського національного економічного університету відбувся захід, приурочений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. На зустріч із студентами завітали: лікар Тернопільського обласного комунального центру здоров’я Галина Зот, представник міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юрій Чирський, соціальний працівник Тернопільського обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Лілія Семанишин.

 

Слухачам розповіли про історію виникнення та розповсюдження цієї хвороби, кількість інфікованих людей у світі, в Україні та в Тернопільській області зокрема. Також студенти дізналися про основні шляхи передачі ВІЛ-інфекції. Виступаючі зазначили, що найчастіше інфікуються молоді люди віком до 30 років. Пролунав заклик з розумінням та без остраху ставитись до людей, які живуть з ВІЛ, адже  ця інфекція не передається побутовим шляхом. Антиретровірусна терапія дозволяє особам з ВІЛ-позитивним статусом вести повноцінне життя.

 

Студентам також розповіли про можливість безкоштовної та анонімної перевірки свого ВІЛ-статусу. Присутнім  роздали контрацептиви та брошури з закликом до безпечного сексу. Після зустрічі із фахівцями, студенти мали змогу «пройтися» маршрутом безпеки, який провели провідний спеціаліст відділу методичного забезпечення соціальної роботи ТОЦССДМ Едуард Грішин та головний спеціаліст відділу соціальної роботи ТРЦССДМ Світлана Яхван.                                                         

 

Валерій Ковальчук, УНЕФ, учасник студентського прес-клубу «Акценти» відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ

 

На мою думку, кожен із нас повинен знати важливість проблеми поширення і лікування ВІЛ /СНІД.

 

Тож, 3 грудня у ТНЕУ завітали лікарі та представники Центру профілактики та боротьби зі СНІДом. Вони розповіли нам про всі можливі способи передачі цього захворювання та шляхи, через які інфекція не передається. Також студенти довідалися про засоби захисту від інфікування ВІЛ. 

 

Отже, ми дізналися багато корисної інформації, яка, можливо, у майбутньому врятує нам життя! Ми щиро вдячні організаторам та запрошеним гостям за проведену акцію.

 

Віктор Цокало, УНЕФ, учасник студентського прес-клубу «Акценти» відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ