» » Cтуденти юридичного факультету вручили подарунки діткам із притулку

Cтуденти юридичного факультету вручили подарунки діткам із притулку

Дата: 21-12-2012, 09:52 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

Минулої середи, 19 грудня, українці з радістю розпочали цикл зимових свят. І першим з них є День Святого Миколая, який з нетерпінням чекали всі діти і дорослі. В Україні, за традицією, в цей день батьки вночі кладуть дітям подарунки під подушки, зберігаючи у таємниці свою причетність до цього, щоб діти вірили у диво, яке творить Святий Миколай, і вчилися в нього милосердя. На згадку про добродійства цього Святого 19 грудня відзначається Міжнародний день допомоги бідним.

 

На жаль, не кожна дитина зустрічає це веселе свято в сім’ї. Саме тому багато молодіжних та юнацьких громадських організацій проводять чимало благодійних акцій для сиріт. Не стали винятком і  студенти юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету, які вирішили подарувати дітям притулку для неповнолітніх частинку свята. 
Було надзвичайно приємно бачити щасливі дитячі обличчя, осяяні усмішкою та іскринками в очах. Дітки приготували для своїх гостей чудовий концерт з безліччю пісень та віршиків на святкову тематику. Особливо яскравим був танцювальний номер наймолодших мешканців притулку. 
Звичайно ж, Святий Миколай передав дітям подарунки – безліч солодощів, фруктів, а також санчата, щоб вони могли гарно проводити зимові дні. Адже інколи ми самі маємо створювати дива для того, щоб віра в добро і людяність продовжувала жити.

Автор: Катерина Щурко, ЮФ, учасниця студентського прес-клубу «Акценти» відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ

 

 

Морозного зимового ранку, 19 грудня 2012 року, у день Святого Миколая студенти юридичного факультету ТНЕУ завітали у Тернопільський притулок для неповнолітніх, що на вулиці Стрімкій, 6. Тут мешкають 12 діток із неблагополучних сімей, віком від чотирьох до дванадцяти років. Усі вони із великим нетерпінням чекали на гостей, знаючи, що ті завітають не з пустими руками, а принесуть подарунки.

 

Тому вже об 11.00 годині мешканці притулку, одягнені у костюми лісових звірят, зібралися у святково прибраному залі, щоб продемонструвати гостям свої таланти. Хлопчики та дівчатка співали, танцювали, декламували вірші, очікуючи на прихід Святого Миколая. Він, як і годиться, прибув із торбиною подарунків на плечах разом зі своїм помічником Ангелом. Діти дуже зраділи  появі Святого і наввипередки взялися розповідати дорогому гостю про те, якими вони були слухняними, старанними у навчанні, наполегливими у молитві.

 

Після того, як кожен із мешканців притулку представив свої таланти, Святий Миколай роздав юним артистам пакуночки. Відтак, студенти ЮФ також вручили діткам фрукти, солодощі та санчата.

 

Радості мешканців притулку не було меж. Вони подякували студентам за чудові подарунки і запросили їх частіше приходити до них у гості.