Зі студентської пошти

Дата: 18-04-2013, 09:41 | Автор:

Bonjour, наш рідний університет! 

 

Пишуть Вам студенти третього курсу Анастасія Грицина та Костянтин Баран з маленького та мальовничого містечка Дюнкерк, що в Франції, де ми зараз живемо, навчаємось і проводимо із задоволенням свій вільний час.

 

Ми навчаємось в бізнес-школі ISCID-CO (Institut Superieur de Commerce International de Dunkerque). Навчальний процес тут дуже приємний та не важкий. Нам було запропоновано на вибір 30 предметів, 18 з яких викладається на французькій, а так як, на жаль, ми нею не володіємо, нам довелося обирати з 12 англомовних, які дають нам можливість здобути потрібні знання для нашого професійного майбутнього.

 

Зазвичай, ми вивчаємо один предмет протягом кількох днів, а тоді здаємо екзамен, що найчастіше передбачає виконання групового завдання. У нас доволі-таки нестабільний розклад. Бувало й таке, що цілий тиждень ми були вільні від занять. Зазвичай пари тривають від трьох до шести годин, проте інколи можна провести за партою цілий день – від 8:00 до 19:30 (на щастя, таке спіткало нас лише кілька разів). Викладачі – хороші люди, які вражають своєю компетентністю та готовністю допомогти будь-якому студенту. Більшість з них приїжджають з Британії. 

 

Живемо та навчаємось ми зі студентами різних країн. Вони дружні та завжди готові допомогти, якщо виникають проблеми з навчанням, а також підтримують у вирішенні повсякденних клопотів. Спілкуємось англійською, та повільно освоюємо французьку, адже з нами навчається надзвичайно багато студентів, які розмовляють тільки французькою. Дуже великий відсоток населення в Дюнкерку не розмовляє англійською, що є для нас проблемою, але саме це мотивувало нас до вивчення французької.

 

Однією з цікавих особливостей нашого міста є карнавал, що триває протягом двох з половиною місяців, майже кожних вихідних. Характерним для нього є те, що всі жителі надягають яскраві та дуже смішні костюми, розфарбовують лиця та святкують усім містом. Однієї суботи ми теж мали нагоду приєднатися до них, що залишило лише позитивні та яскраві спогади. 

 

Пройшло вже близько двох місяців з того дня, як ми прибули у Дюнкерк, а тому ми можемо з впевненістю сказати, що це місто нам справді припало до душі. Також ми встигли побувати у Бельгії, і ще встигли провести кілька годин в чудовому французькому місті Ліль. Сподіваємось вирватись у Париж при першій же нагоді!

 

 

Передаємо усім вітання. Сумуємо за нашим рідним корпусом та одногрупниками.

 

Щиро Ваші,

Настя та Костя, студенти УНФЕМ