» » Відбувся круглий стіл на тему: «Сучасний стан та проблемні аспекти державного фінансового контролю в Україні»

Відбувся круглий стіл на тему: «Сучасний стан та проблемні аспекти державного фінансового контролю в Україні»

Дата: 19-04-2013, 10:56 | Автор: Юрук Ольга та Бабій Христина

Учасники студентського наукового гуртка «Фінансовий простір» кафедри фінансів ТНЕУ зібрали 18 квітня 2013 року студентів, викладачів та запрошених гостей на круглий стіл.

 

Оскільки, актуальним питанням сьогодні є стан та проблемні аспекти державного фінансового контролю в Україні, це і послугувало головною темою зустрічі. 

 

Працівники бібліотеки люб’язно надали допомогу в організації заходу і підготували виставку книг відповідно до теми круглого столу.

 

Головними доповідачами були студенти ІІІ курсу факультету фінансів: Вознюк Альона, Стефанюк Анна, Постригач Антоніна, Іваницький Ігор, Чайковська Іванна, Дзіковська Альона і Пухта Юлія. Вони висвітлили ряд дискусійних питань сутності та економічної природи державного фінансового контролю, роль його суб’єктів,  охарактеризували зарубіжний досвід організації державного фінансового контролю та перспективи його адаптації  до національного середовища, окреслили проблеми ДФК та шляхи їх вирішення в Україні.

 

Більш точними і конкретними фактами збагатив присутніх спеціально запрошений гість, завідувач самостійного сектору внутрішнього аудиту і контролю Головного управління ДКС У Тернопільській області – Мірошник Андрій Леонідович. Він акцентував увагу на сучасному стані ДФК в Україні та наголосив на основних перспективах щодо вдосконалення системи державного фінансового контролю.

 

Учасники заходу вдячні за підтримку ініціативи координатору студентського наукового гуртка  “Фінансовий простір” М. Б. Гупаловській, а також  науково – педагогічному колективу кафедри фінансів ТНЕУ,  зокрема: О. П. Кириленко, О. В. Дишканту, Н. М.  Коломийчук та всім організаторам за відмінно проведений та змістовний круглий стіл.

 

Присутні отримали нові знання та позитивні враження від приємно проведеного часу.