» » АНГЛІЙСЬКА МОВА – ГОЛОВНИЙ ІНСТРУМЕНТ УСПІХУ, або Дні єднання на Україно-нідерландському факультеті економіки та менеджменту

АНГЛІЙСЬКА МОВА – ГОЛОВНИЙ ІНСТРУМЕНТ УСПІХУ, або Дні єднання на Україно-нідерландському факультеті економіки та менеджменту

Дата: 25-04-2013, 15:03 | Автор: Марія Баліцька, головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка»

Своє 20-річчя Україно-нідерландський факультет економіки та менеджменту святкує дуже оригінально. Три дні, протягом яких відбуваються різні заходи, організатори назвали «Дні єднання». Єднання поколінь, єднання студентської молоді, єднання науки і навчання, єднання викладачів і студентів, єднання вузів-партнерів; і кожна доба має досить насичений графік… Урочистості заходам додає присутність на факультеті науковців із іноземних вузів-партнерів.

 

А розпочалося усе із…букета полум’яних тюльпанів, які подарували своєму декану Людмилі Гаврилюк-Єнсен вдячні студенти.

- Наші студенти талановиті, креативні і дуже сентиментальні, – каже, усміхаючись і пригортаючи до грудей яскраві вісники весни Людмила Володимирівна. – А квіти – це завжди радість, про яку дуже часто забуваємо серед суєтних буднів. Багато заплановано, і потрібно встигнути усе зробити…

 

- Дні єднання на факультеті… Людмило Володимирівно, а хіба до сьогодні ви не були єдині?

- Наш факультет святкує своє 20-річчя. Ми щороку проводимо тиждень факультету, в рамках якого відбуваються конференції й інші численні заходи, під час яких студенти мають можливість презентувати себе у різних площинах… А розповідати їм завжди є про що, адже щороку, в середньому, сімнадцять студентів нашого факультету мають можливість виїжджали за кордон на навчання за програмами обміну, відтак, розповідають, що відрізняє українців від світу, у чому є схожість…

 

- На чому акцентується увага цьогоріч…

- Цього року, в рамках Днів єднання, акцент зроблено на спільних цінностях українців і європейців.

 

- Людмило Володимирівно, цікава тема Ваших заходів, адже єднатися можна довкола різних цінностей…

- Так, єднатися можна довкола багато чого… Але ми визначили 5 елементів: англійська мова, яка у нас є робочою мовою і яка відкриває двері для навчання в іноземних університетах; навчання – адже студенти прийшли до нас заради знань; музика – яка єднає споріднені душі; наукові дослідження і сам  на Україно-нідерландський факультет економіки та менеджменту – який усіх нас зібрав, здружив і об’єднав.

 

- Як ви гадаєте, 20 років, це багато чи мало?

- Взагалі-то, 20 років – це ще зовсім юний вік і водночас дуже великий шмат життя, з якого можна виписати історію успіху. Адже із 19 студентів, які були першими у далекому 1993 році, коли ми ще були Україно-голландською школою і навчали студентів за спеціальністю міжнародна економіка, – виросли до Україно-нідерландського факультету економіки та менеджменту, на якому спеціальності міжнародний маркетинг і міжнародний менеджмент опановують 330 юнаків і дівчат; раніше у нас був один зарубіжний вуз-партнер – Утрехтська школа бізнесу (Нідерланди), а зараз маємо 7 вузів партнерів в Австрії, Франції, Нідерландах, Канаді, Данії, Іспанії, Польщі.

 

- Хто із вищеперерахованих вузів-партнерів розділяє з Вами радість святкування 20-річчя Україно-нідерландського факультету економіки та менеджменту?

- Радіємо з того, що разом із нами на наших Днях єднання є представники з Університету INHolland (Королівство Нідерланди), з яким співпрацюємо уже 10 років; та із Оргузького університету (Королівство Данія), які робитимуть презентації, виступатимуть на конференціях і читатимуть лекції студентам нашого факультету. Також ми будемо обговорювати з ними шляхи нашої подальшої співпраці.

 

- Людмило Володимирівно, сьогодні студенти ввіреного Вам факультету, які повернулися із навчання за програмами обміну, розповідали про країни, навчання і дозвілля молодих людей за кордоном. А чим цікавими будуть наступні два дні?

- У четвер і в п’ятницю у нас проходитиме VI ювілейна міжнародна науково-практична конференція молодих вчених та студентів, які об’єдналися довкола теми «Інноваційні процеси економічного  і соціально-культурного  розвитку: вітчизняний та зарубіжний досвід». Конференція проходитиме у пленарному та секційних засіданнях, під час яких студенти матимуть можливість заявити про себе як молоді науковці, серед яких і другокурсниця Лариса Несторович (МОН-21), яка під науковим керівництвом викладача кафедри міжнародного менеджменту та маркетингу Любові Зацної досліджувала «Вірусний маркетинг». В рамках конференції майстер-клас на тему «Яка користь теорій в галузі управління бізнесом» проведе д-р Бярне Шліхтер, а на тему «Майбутні можливості для сьогоднішніх студентів» – д-р Алонзо Хадкінс.

 

Також хочу сказати, що, окрім навчально-наукових заходів, у нас передбачена цікава культурна програма.

- Залишається сказати: з святом, Україно-нідерландський факультет економіки та менеджменту, успіхів тобі, зростання і процвітання!