» » ЗУСТРІЧ CТУДЕНТІВ ГРУПИ ДІД-21 ІЗ ФАХІВЦЯМИ ПРЕС-СЛУЖБИ ДСНС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

ЗУСТРІЧ CТУДЕНТІВ ГРУПИ ДІД-21 ІЗ ФАХІВЦЯМИ ПРЕС-СЛУЖБИ ДСНС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Дата: 23-05-2013, 09:36 | Автор:

Двадцять першого травня 2013 року студенти групи ДІД-21 факультету економіки та управління в рамках уже традиційних зустрічей майбутніх документознавців, інформаційних менеджерів ТНЕУ із провідними фахівцями державних установ Тернополя ознайомились із роботою прес-служби ДСНС у Тернопільській області й оглянули  виставку експонатів Музею пожежної безпеки.

 

Історія рятувальної справи, як і будь-яка інша сфера людської діяльності, має свої особливості, тому зустріч із працівниками ДСНС у Тернопільській області розпочалася саме із огляду пожежно-технічної виставки. «Без теорії ¬- немає практики», - пролунало з уст Катерини Кузик, старшого лейтенанта ДСНС у Тернопільській області. Таки дійсно, бути професійним рятувальником, не знаючи теорії, – не можливо! Студенти мали змогу не лише побачити копію Микулинецької фігури Святого Флоріана, який вважається покровителем вогнеборців та захисником від вогненної стихії, а й зблизька оцінити бойові будні професійних рятувальників та роботу підрозділів місцевої пожежної охорони. Представлені експонати, цікаві коментарі екскурсовода змусили  задуматись, наскільки важливою і разом із тим небезпечною є професія рятувальника життя людей, яку важливу місію виконує Державна служба з надзвичайних ситуацій.

 

Наступний етап нашої зустрічі відбувся у актовій залі ДСНС, де керівник прес-служби Ірина Крупа розповіла нам про діяльність прес-центру, що налічує  в своєму складі п’ять працівників. Головні обов’язки фахівців з інформації ДСНС – документування оперативної та стратегічної роботи служби, побудова ефективної комунікаційної роботи зі ЗМІ як одного із важливих інструментів до формування стійкої позитивної репутації рятувальної служби, а також щоденний моніторинг інформаційного поля з життєво важливих для безпеки цивільного населення міста й області тем. Варто сказати, що співробітники центру не мають вузькоспеціалізованого фаху. Всі вони – комунікаційно-інформаційні універсали! Праця у прес-службі ДСНС є надзвичайно інтенсивною: кількість викликів щодня сягає близько тридцяти і кожен із представників прес-центру повинен оперативно задокументувати, опрацювати дані і підготувати їх для засобів масової інформації.  Відтак працювати в такому середовищі можуть тільки справжні професіонали – мужні, відповідальні, комунікабельні, з широким фаховим та громадянським світоглядом. Очевидно, що випускники ТНЕУ зі спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» цілком до цього готові!

 

Дякуємо усім за хорошу нагоду студентам відчути силу знань – силу професії, а отже – силу нашого фахового вибору!

 

Філіпчук Анна, Джерелейко Інна,

студенти групи ДІД-21

факультету економіки та управління

Тернопільського національного економічного університету