» » Зимова школа європейського права в Оснабрюцькому університеті

Зимова школа європейського права в Оснабрюцькому університеті

Дата: 11-12-2023, 11:03 | Автор:

  Студенти та викладачі спеціальностей «Право» та «Міжнародне право» юридичного факультету Західноукраїнського національного університету взяли участь у Оснабрюцькому дослідницькому форумі-2023 та Зимовій школі європейського права Оснабрюцького університету (Німеччина).

 

ЮФ ЗУНУ активно залучає студентів та викладачів до міжнародних крос-культурних заходів.

З 29 листопада по 7 грудня 2023 р. за сприяння Школи польського та європейського права та підтримки фонду DAAD студенти юридичного факультету та доцент кафедри міжнародного права та міграційної політики Ганна Поперечна, викладач кафедри адміністративного права та судочинства Тетяна Кузь навчалися, обмінювалися досвідом та набували нових навичок в Оснабрюцькому університеті.

Студенти та викладачі взяли участь у міжнародному Оснабрюцькому дослідницькому форумі, приуроченому святкуванню 20-річчя заснування Європейського інституту правових досліджень. У межах наукового заходу дискутували із провідними вченими-правниками з усього світу, серед яких проф. Christoph Busch, проф. Oliver Dörr, проф.Thomas Groß, проф.Mary-Rose McGuire, проф.Hans Schulte-Nölke, проф.Fryderyk Zoll, проф.Сhristian von Bar.

Акцентом наукової дискусії стала доповідь президента Інституту Європейського права у Відні проф. Pascal Pichonnaz «Цифрове договірне право ЄС та його руйнівний вплив на внутрішнє право».

Під час лекцій учасники дізналися про особливості конституційного ладу Німеччини, історичні передумови виникнення та дії цивільного, адміністративного, кримінального права Німеччини, обговорювали нові виклики для світових правових систем, пов’язані із розвитком цифрових технологій та штучного інтелекту.

 

Після закінчення Зимової школи європейського права усі учасники отримали міжнародні сертифікати.