» » Година спілкування «Не стихає Чорнобильський біль»

Година спілкування «Не стихає Чорнобильський біль»

Дата: 14-12-2023, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні, 14 грудня,  ми згадуємо тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі.

У читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з метою вшанування мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків на ЧАЕС для студентів навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури проведено годину спілкування «Не стихає Чорнобильський біль».

Говорили про особливий слід, який  залишили ліквідатори в історії нашої країни. 

Завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна ознайомила присутніх із тематичною виставкою-пам’яттю «Чорнобиля гіркий полин на серце ліг незримо й тяжко», у якій представлені документи та матеріали щодо історії будівництва ЧАЕС, її експлуатації, аварії та подій після Чорнобильської катастрофи.

Аварія на ЧАЕС стала уроком для всього світу і показала, наскільки високою може бути ціна прорахунку та наскільки руйнівною – неправда. Кожен, хто із перших хвилин  самовіддано рятував людей від катастрофи такого масштабу,  зробив надважливий внесок у ліквідацію наслідків аварії.

Ці страшні події ніколи не зітруться із пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем для всієї України. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха. Адже саме в цей день, 14 грудня, було завершено будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

На жаль, багатьом учасникам тих подій довелося заплатити за це велику ціну. Щоб врятувати наступні покоління: не тільки українців, а й усієї Європи, деякі з них пожертвували власним здоров'ям,  а інші - життям. Вічна пам'ять тим, кого забрала страшна трагедія. Ваша самопожертва та відважний вчинок ніколи не будуть забуті!

Низький уклін усім тим, хто ліквідовував наслідки аварії на ЧАЕС. Наш святий обов’язок  пам’ятати про кожного чию долю обпік чорнобильський вогонь, хто віддав життя захищаючи планету. Про них будуть нагадувати чорнобильські дзвони та пісні, сповнені болю і туги.

Вічна пам’ять!