» » Модерн-балет «Необорна пташка»

Модерн-балет «Необорна пташка»

Дата: 15-12-2023, 09:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Західноукраїнський національний університет - це не лише осередок освіти і науки, а творче середовище для молоді, яка хоче жити, навчатися й працювати у вільній незалежній Україні.

Війна не зламала українців - вона об'єднала їх у спільному прагненні перемогти, а мистецтво стало зброєю у боротьбі проти агресора.

Згуртований, творчий, патріотичний колектив відділу творчої самореалізації та виховання ЗУНУ "TNG dance company", який очолює знаний хореограф Любов Борисяк, своєю щоденною клопіткою працею стверджує, що молоде покоління сильне, незламне.

Прем'єра балету "Необорна пташка", яка відбулася на сцені ЗУНУ, символізує силу духу, сталеву волю та нескореність нашого народу. Модерновий балет, у якому висвітлена історія українського народу впродовж тисячоліть, було продемонстровано з елементами віртуальної реальності.

Головна героїня балету - Прамати, яка є уособленням початку зародження всієї нашої культурної, духовної спадщини.

Шестеро дівчат - це її доньки, кожна з яких символізує певний проміжок нашої минувшини: Трипілля (Аліна Філик), Скифія (Вікторія Дроздовська), Сарматія (Єлизавета Федорчук), Русь (Евеліна Бартащук), Гетьманщина (Марія Волощак) та сучасна Україна (Єлизавета Бицко).

Ми повинні пам'ятати, хто ми є і чийого роду племені, адже як казали наші пращури: "Ми такий народ поштивий, що жодному народові не скоримося!"

У балеті, постановка якого тривала рік, показані історичні символи, лозунги, світлини та відео, які покликані продемонструвати велич нашої спадщини, силу духу необорності та відваги нашого народу.

Балетмейстер балету - Костянтин Богомаз, виконавиці ролі Праматері України Юлія Біяк та Софія Гніденко, Необорна пташка, яка втілила образ сучасної України - Єлизавета Бицко, виконавиця ролі московії - Юлія Мацикур.

 

Балет "Необорна пташка" переглянули діти шкіл міста, сімей військовослужбовців, Тернопільського навчально-реабілітаційного центру Тернопільської обласної ради, працівників нашого університету.

Ми обов'язково переможемо, бо правда одна, вона за нами!