» » Розробка XR рішень для фізичної та психологічної реабілітації

Розробка XR рішень для фізичної та психологічної реабілітації

Дата: 15-12-2023, 09:05 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 В імерсивному мультифункціональному хабі, який функціонує на базі класичного університету Тернополя, відбулася робоча зустріч науковців Західноукраїнського національного університету, Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського та представників  Тернопільської обласної військової адміністрації, WE/AR Studio щодо розробки XR рішень для фізичної та психологічної реабілітації.

Під час спілкування ректор ЗУНУ Оксана Десятнюк, проректор з наукової роботи Микола Дивак, радник голови ОВА з питань цифровізації Олександр Терещенко, проректор з науково-педагогічної роботи Аркадій Шульгай, проректор освіти з наукової роботи Іван Кліщ, завідувач кафедри фізичної терапії, ерготерапії та фізичного виховання Дарія Попович, керівник WE/AR Studio Дарʼя Федько, начальник відділу цифрової трансформації Назар Іваніцкий обговорили життєвий цикл XR розробки, технічні можливості хабу, інтеграцію XR-технологій у навчальний процес, медичні практики та реабілітаційні програми. 

Ректор ЗУНУ Оксана Десятнюк привітала колег й зазначила: «Приємно, що сьогодні ми уже працюємо над важливими проєктами й ділимося своїми думками. Разом ми зможемо реалізувати всі задуми та зробити свій внесок у цифровізацію України».

Усі учасники мали змогу поринути у доповнену реальність та працювати командно із демонстраційними моделями.

Відрадно, що у обговоренні взяли участь аспіранти Західноукраїнського національного університету та Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського, реабілітологи, які працюватимуть над спільними проєктами.

Переконані, що командна робота із застосуванням інноваційних технологій сприятиме трансформації освіти і науки!