Засідання вченої ради

Дата: 20-12-2023, 22:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Двадцятого грудня у Західноукраїнському національному університеті відбулося засідання вченої ради.

Голова вченої ради Андрій Крисоватий звернувся до присутніх: «Йде до завершення 2023 рік. Він був насиченим безліччю різних подій, які можна прирівняти до вервиці, зокрема до її таїнств. Вони бувають радісними, страсними, світлими і славними, але кожен десяток вервиці закінчується словами: «Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні, Амінь».

Дякуємо Богу за прожитий рік, який був сповнений героїчним протистоянням українців проти агресора, волонтерством та допомогою Збройним Силам України, копіткою працею професорсько-викладацького колективу і працівників, здобутками студентів та випускників, масштабними проєктами та знаковими зустрічами.

Рік  відходить в небуття, тож подякуймо кожному, хто оберігає нас й стоїть на захисті українських кордонів, цілісності, неподільності та єдності нашої країни. Саме завдяки українським військовослужбовцям ми маємо змогу навчатися, працювати, піклуватися про родини та будувати плани.

Шана усім за служіння університету, за відданість справі та виховання нашої молоді, за підтримку ЗСУ, за волонтерство, за те, що ви живете в Україні, працюєте для України, плекаєте майбутнє України! Блаженніший Любомир Гузар нас повчає: «Любити свою землю, свою Батьківщину — те ж саме, що любити своїх батьків. Ці два слова мають спільний корінь. Це і є патріотизм». Тож любімо своїх ближніх, свої родини, свою Батьківщину.

Зовсім скоро Вифлеємська зоря сповістить наші родини про народження Ісуса Христа, який звіщає істину, освітлює шлях праведності й вічного життя. Прихід у світ Сина Божого спонукає нас до боротьби зі злом, темрявою та гріхом.

Предстоятель православної церкви України Епіфаній зазначає: «Мир внутрішній і мир зовнішній – це найдорожче і найцінніше надбання людей на землі, якого прагнуть усі свідомі люди, діти Божі. Подія Різдва Христового об'єднує людей у всьому світі в цих світлих прагненнях. Нехай зміцнить Господь усіх нас в доброму душевному й тілесному здоров’ї і подасть нам Свою благодатну допомогу на добрі справи, задля перемоги над злом!»

Попри всі складні випробування нашої держави,  радість Різдва Христового наповнює й наші серця вірою, відганяючи скорботу, біль та журбу, спрямовує всіх нас до пізнання істини та щирої молитви за український народ.

Нехай Ваші домівки огорне Боже благословення, а осяйна Різдвяна зоря запалить у Вашому серці вогонь надії та любові, зігріє теплом родинного вогнища та душевного спілкування з близькими людьми, мудрістю і виваженістю, яка допоможе здолати всі труднощі».

У цей передсвятковий час члени Національної скаутської організації «Пласт» завітали до ЗУНУ й передали університетській родині Вифлеємський вогонь миру.

Дякуючи молоді, Андрій Ігорович сказав: «Даруймо любов, тепло, милосердя один одному! Відкриймо свої серця для народження Спасителя!»

На засіданні вченої ради ЗУНУ також завітали отці Свято-Троїцького духовного центру, аби дзвінкою колядою і щирими віншуваннями привітати колектив класичного університету Тернополя із прийдешніми різдвяними святами.

Настоятель Свято-Троїцького духовного центру, протоієрей Микола Зінкевич зазначив: «Кожен із нас має свою життєву місію, але усі ми об’єднані духовно. Нехай новонароджений Ісус оберігає професорсько-викладацький колектив, студентство, працівників, ваші сім’ї та родини від усього злого!» 

Продовжуючи роботу вченої ради, науковці розглянули такі питання: відкриття у 2024 році освітньої програми «Дошкільна освіта. Інклюзивна освіта» для другого (магістерського) рівня;  затвердили теми дисертаційних досліджень на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук; рекомендували до друку колективну монографію «Фінансова політика в Україні»,  науковий журнал «Журнал європейської політики»; заслухали звіти про закордонні відрядження.

Також голова вченої ради Андрій Крисоватий нагородив нагрудним знаком «Почесний професор університету» Олега Березького, пам’ятною медаллю «Державна служба фінансового моніторингу України» Олександру Васильчишин.  Атестат доцента вручили Валерію Канюці.

Ми – сильні, ми вистоїмо, ми переможемо!

 


Більше фото за посиланням: https://fex.net/uk/s/rozzay4