» » Відбулася конференція трудового колективу

Відбулася конференція трудового колективу

Дата: 22-12-2023, 11:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулася конференція трудового колективу.

Розпочали захід із обрання президії, секретаріату, мандатної та лічильної комісії. Голова Професійної спілки працівників ЗУНУ – Руслан Бруханський, який головував під час конференції, ознайомив присутніх із порядком денним та запросив до слова ректора – Оксану Десятнюк.

Звітуючи, Оксана Миронівна зазначила: «Шановні колеги, делегати конференції трудового колективу! Цей рік став особливим для нас усіх: багато випробувань, труднощів, але це не зламало нас, а лише загартувало. Ми стали міцнішими, згуртованішими та впевненішими. Розуміючи ситуацію й маючи чіткий план дій, ми не зупинилися ні на день, й більше того – намагалися покращити діяльність закладу вищої освіти в усіх напрямах. Університет працює, навчається, волонтерить, наближає перемогу, докладає усіх зусиль для того, аби наша молодь мала гідне майбутнє тут, в Україні.

Ректор представила звіт про здійснену роботу за 2023 рік, проаналізувала міжнародну, наукову, освітню, культурну, спортивну діяльність класичного університету Тернополя, представила стратегічні цілі та пріоритети, стратегію інтернаціоналізації, стратегію цифровізації та політику гендерної рівності у ЗУНУ.

Завершуючи свій виступ, Оксана Десятнюк сказала: «Ми з впевненістю дивимося у завтрашній день. Аналізуючи діяльність й враховуючи успішні дії попередників, ми сформували стратегію розвитку Західноукраїнського національного університету на 2023-2028 роки.  Ми повинні зрозуміти й усвідомити усі разом об’єктивність змін у нашій державі й необхідність особистої відповідальності кожного за кожен результат кожного дня! Думати на випередження, працювати максимально якісно та наполегливо, комунікувати та гнучко реагувати на виклики сьогодення, мислити інноваційно та нестандартно. Така стратегія допоможе нам вистояти у цьому бурхливому життєвому морі й не загубитися у вирі подій, що відбуваються. Живемо сьогоденням, працюймо на майбуття!»

Обговорюючи доповідь ректора, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Уляна Коруц зауважила: «Проаналізувавши доповідь ректора університету, я розумію, що діяльність ЗУНУ – це динамічний, цілеспрямований багатогранний процес. Наше завдання – не  зменшити ритм, посилити, примножити, розвинути та основне – перемогти!»

Директор студентського містечка ЗУНУ Всеволод Обертас зазначив: «Ми заслухати звіт ректора Західноукраїнського національного університету за 2023 рік й бачимо, що досягнув колектив університету й над чим потрібно працювати. Аналізуючи факти, я б хотів зосередити увагу на основних аспектах діяльності студентського містечка, адже його функціонування – це невід’ємна частина життя Західноукраїнського національного університету. Завдячуючи підтримці адміністрації та згуртованості, працелюбності колективу класичного університету Тернополя ми змогли цифровізувати процеси діяльності студентського містечка: працівників, студентів та мешканців гуртожитків: від поселення студентів до системи електронної звітності. Також запроваджена електронна рейтингова система мешканця гуртожитку, розроблено сучасний сайт студмістечка, створено платформу «Фідбек ЗУНУ» для взаємодії студентів, випускників та працівників із адміністрацією університету та моніторингу проблем життєдіяльності закладу вищої освіти. Усе це спрямовано на підвищення ефективності надання послуг та спрощення робочих процесів працівників і студентів»

Також в обговоренні звіту ректора взяла участь т.в.о. декана юридичного факультету Надія Москалюк: «Ми маємо наближати Перемогу, наполегливо працюючи кожен на своєму місці. У непростий час випробувань, ми зуміли швидко адаптуватися й бути готовими до викликів сьогодення. Наш університет стрімко змінюється, але незмінними залишаються цінності. Працівники та студенти, їхня безпека та захищеність - основні пріоритети в діяльності закладу вищої освіти. Ми залишаємось вдома і боротимемось за свій дім, яким є наш університет».

Упродовж засідання виступили директор навчально-наукового інституту новітніх освітніх технологій Святослав Питель, директор бібліотеки ім. Л. Каніщенка Казимир Возьний, голова університетської ради студентів Михайло Прокопів.

Делегати конференції трудового колективу ЗУНУ одноголосно схвалили роботу ректора та обраний напрям розвитку закладу вищої освіти, а також затвердили новий склад наглядової ради ЗУНУ.