» » Відкриття виставки Богдана Ткачика «З Різдвом до Перемоги»

Відкриття виставки Богдана Ткачика «З Різдвом до Перемоги»

Дата: 22-12-2023, 15:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулося відкриття виставки «З Різдвом до Перемоги» народного художника України, майстра станкового монументального живопису, члена Національної спілки художників, видатного митця і громадського діяча – Богдана Ткачика. 

У творчому доробку Богдана Івановича понад 1000 робіт, кожна з яких – ода Україні, славним і трагічним сторінкам її історії, визначним діячам-сподвижникам духовної та державотворчої ниви.

Богдан Ткачик – людина великого таланту. Він народився 1951 року у місті Самбір на Львівщині. Працює у галузі монументального та станкового малярства. Його твори зберігаються у музеях Тернопільщини та України, а також у  приватних колекціях у Польщі, Болгарії, Словаччині, Італії, Великобританії, Канаді, США.
В 1996 році Богдан Іванович отримав звання лауреата премії ім. М.Бойчука, в 1999р. – заслужений художник України, в 2016р.- народний художник України, нагороджений орденом святих Кирила та Мефодія Православної церкви Київського патріархату, відзначений премією ім. братів Богдана та Левка Лепких, орденом «За мужність» III ступеня.

Ректор Оксана Десятнюк, звертаючись до присутніх, сказала: «Сьогодні у кожного із нас є можливість збагатитися духовно, культурно, переосмислити цінності та пізнати істини життя, аби із чистими помислами, вірою і надією зустріти Різдво Христове!»

У мистецтві Богдана Ткачика характерні три основні напрями: Бог, Україна і родина. Він творить дуже плідно, має своє авторську манеру, власний почерк.

Розповідаючи про картини, митець промовив: «Ця виставка є колядою та моїми щирими віншуваннями колективу Західноукраїнського національного університету. Глибоко осмислюючи зміст цих картин, ви зможете відчути радість, спокій та гармонію».   

З особливою теплотою Богдан Іванович подарував ректору ЗУНУ картину «Самбірська ратуша», побажавши добра й миру.

«Університет – це про цінності, людяність та відповідальність. Дякуємо Богдану Ткачику за творчість, яку він дарує нам!» - сказала декан соціально-гуманітарного факультету Оксана Гомотюк.

До привітань також долучилася заступник директора Тернопільського обласного художнього музею Ольга Ваврик.  

Цей проєкт реалізував колектив соціально-гуманітарного факультету.

Студенти, працівники, викладачі та гості переглянули виставку у холі центрального корпусу Західноукраїнського національного університету.

В організації заходу взяли участь працівники відділу творчої самореалізації та виховання ЗУНУ.