» » Воркшоп з виготовлення окопних свічок на базі Закарпатського навчально-наукового інституту

Воркшоп з виготовлення окопних свічок на базі Закарпатського навчально-наукового інституту

Дата: 17-01-2024, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На базі Закарпатського навчально-наукового інституту Західноукраїнського національного університету відбувся воркшоп з виготовлення окопних свічок для захисників України, у якому взяли участь викладачі, працівники, студенти закладу освіти та школярі Свалявського закладу загальної середньої освіти №1 Свалявської міської ради.

За словами школярок, вони приїхали на захід за запрошенням їх класного керівника, щоб зробити свій внесок у спільну справу. Четверо родичів однієї із юних учасниць захищають Україну у лавах ЗСУ.

Майстер-клас проводила студентка ЗННІ Мирослава Голобородько, яка впродовж довгого часу займається виготовленням свічок, плете маскувальні сітки та в’яже теплі речі для військових.

Захід пройшов активно, у дружній атмосфері, під співи українських пісень. Картон розрізали на смужки, скручували “равликом”, а потім заливали розтопленим парафіном та воском, який надали для проведення заходу представники однієї із свалявських церков та сасівський пасічник.

За словами директора Закарпатського навчально-наукового інституту  Едіти Грабар, благодійна ініціатива проводиться у закладі освіти не вперше.

«Продовженням воркшопу з виготовлення свічок буде випічка. У одній із кондитерських Сваляви місцева молодь та дітки-ВПО приготують смаколики, які разом зі свічками, листами та малюнками буде відправлено військовим зі Свалявщини, які захищають Україну на гарячих напрямках. Акцію приурочимо до Дня Соборності України, хлопці повинні відчувати допомогу та підтримку з тилу», — розповіла керівник Закарпатського навчально-наукового інституту.

Також Едіта Василівна додала, що залучення молоді до таких ініціатив виховує відчуття патріотизму та любові!