» » Літературна година «В поколіннях я озвуся»

Літературна година «В поколіннях я озвуся»

Дата: 18-01-2024, 10:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Працівники читального залу для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка  Західноукраїнського національного університету у межах проєкту «Бібліотека без стін та кордонів» провели літературну годину «В поколіннях я озвуся», під час якої ознайомили першокурсників кафедри  транспорту і логістики навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури ЗУНУ з однією із найважливіших постатей української поезії ХХ століття – Павлом Тичиною.

Цьогоріч, у січні, виповнюється 133 роки від  Дня народження Павла Тичини, українського поета, перекладача, публіциста, громадського та державного діяча.

В історію української літератури П. Тичина увійшов як поет-новатор, який збагатив лексику, ритміку, музично-зображальні можливості української поезії, створив власний поетичний стиль «кларнетизм». Поезія Павла Григоровича музична, наповнена зоровими, слуховими та іншими образами.

Під час заходу завідувач читального залу бібліотеки ім. Л. Каніщенка Ірина Любезна ознайомила молодь із життям і творчістю П. Тичини, навела маловідомі цікаві факти про Павла Тичину,  а також розкрила ідейно-художній зміст його поезій та особливості поетичного таланту митця – уміння поєднати у творчості слово, музику й барви.

Студенти емоційно сприйняли поезію Тичини та із задоволенням ознайомилися з тематичною книжковою виставкою, яку підготували працівники читального залу бібліотеки ім. Л. Каніщенка.

У своїй літературній діяльності Павло Тичина проявив себе одним із найосвіченіших українських письменників, чия ерудиція охоплювала суміжні з літературою види мистецтва: музику і живопис. Художня спадщина поета має велику цінність, залишаючись в золотому фонді нашої культури.