» » Семінар «Методологічне конструювання засадничих параметрів (теми, мети, об' єкта, предмета) дослідження за різних типів наукової раціональності»

Семінар «Методологічне конструювання засадничих параметрів (теми, мети, об' єкта, предмета) дослідження за різних типів наукової раціональності»

Дата: 19-01-2024, 17:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбувся семінар «Методологічне конструювання засадничих параметрів (теми, мети, об' єкта, предмета) дослідження за різних типів наукової раціональності», який організували та провели лідери відомих в Україні наукових шкіл.

Розпочав роботу заходу голова вченої ради ЗУНУ, доктор економічних наук, професор Андрій Крисоватий: «Шановні колеги! У сучасному світі наука визначає темпи розвитку суспільства й наукові школи є невід’ємною частиною цього прогресу.  Учені об’єднують зусилля та знання задля пошуку нових концепцій та інновацій, проведення досліджень, обміну ідеями й досвідом, вирішення актуальних проблем сьогодення. Вірю, що методологічний семінар стане платформою для свіжих думок, цікавих ідей, результативних напрацювань!»

Доктор психологічних наук, професор Анатолій Фурман зосередив увагу на важливості розвитку методології, а також взаємодії між різними галузями науки: «Сьогоднішня зустріч є важливим кроком для поступу наукового співтовариства в Україні. Розмовляти про методологію — це віддавати науці її справжню сутність. Учені повинні не лише проводити дослідження, але й ретельно формувати його параметри, визначаючи тему, мету, об'єкт та предмет наукового пошуку. Усе це вимагає від нас глибокого аналізу та відповідних рішень!»

У спілкуванні взяли участь доктори наук, викладачі та аспіранти. Під час семінару науковці обговорювали розвиток сучасної філософської методології, а саме:  інваріантне і логічно коректне формулювання базових нормативних параметрів будь-якого ґрунтовного дослідження.