З Днем Соборності України!

Дата: 22-01-2024, 09:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Щороку, 22 січня, українці відзначають національне свято – проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Ця дата нагадує кожному із нас про те, що наша держава й народ єдині, що ми вільні громадяни, будуємо європейську країну й захищаємо нескорену Україну.

Російська федерація знову прагне знищити українську державність, окупувати нашу землю. Проте ідея соборності є опором проти цієї агресії. Ми віддано, наполегливо, відважно боремося на фронті й у тилу, консолідуємо зусилля, рішуче діємо, ціною власного життя виборюємо незалежність.  Ніхто не зможе зламати націю, яка живе заради свободи та миру. Сьогодні особливу шану віддаємо військовим, які спрямовують усю свою міць на оборону України.

Пам’ятаймо, що патріотизм, гідність, справедливість, неподільність, монолітність – ось основні засади українців, їхні цінності і прагнення. Будьмо впевненими у завтрашньому дні, любімо й захищаймо свою країну, бережімо історію та робімо свій внесок в омріяну Перемогу!

Слава Україні!

 

Ректор – Оксана ДЕСЯТНЮК