» » Q&A session «Всесвітній економічний форум Давос 2024»

Q&A session «Всесвітній економічний форум Давос 2024»

Дата: 24-01-2024, 16:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулася Q&A session «Всесвітній економічний форум Давос 2024»,  організатором якої виступила кафедра міжнародної економіки навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина.

Головним спікером був запрошений учасник Давоського економічного форуму 2024 – Почесний консул Хорватії в Західному регіоні Віталій Запухляк.

Захід відбувся за підтримки Почесного консульства республіки Сенегал в Україні та за участі Почесного консула Ірини Іващук. З вітальним словом виступили проректор з науково-педагогічної роботи Віктор Островерхов та в.о. директора ННІМВ ім. Б.Д. Гаврилишина Максим Живко. Модерувала зустріч завідувач кафедри міжнародної економіки Ірина Зварич.

У заході взяли участь учні 10 класів Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3, Тернопільського обласного ліцею «Знамення», Великоберезовицького ліцею, студенти освітньої програми «Міжнародна економіка».

Віталій Запухляк поділився своїми враженнями від форуму, озвучив основні теми, які були на порядку денному в Давосі. Присутні говорили про штучний інтелект і його загрози, кризу довіри і роль цього глобального майданчику у Давосі для її повернення, країни лідери і цікаві промови у Давосі, роль комунікації та партнерство, промоцію України та її підтримку на форумі. Також учасники отримали завдання – командно розкрити бачення основних тем, які обговорювали у Давосі: досягнення безпеки та співпраці в розколотому світі; створення зростання та робочих місць для нової ери; штучний інтелект як рушійна сила економіки та суспільства; довгострокова стратегія щодо клімату, природи та енергії. Після презентацій, учні та студенти отримали подарунки від організаторів.

Почесний консул Республіки Хорватія в Західному регіоні Віталій Запухляк вручив молоді у подарунок книги за цікаві запитання.