» » Відбувся круглий стіл «Міністерство доходів і зборів України – надійний партнер для бізнесу»

Відбувся круглий стіл «Міністерство доходів і зборів України – надійний партнер для бізнесу»

Дата: 29-05-2013, 15:25 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

В рамках багаторічної співпраці кафедри податків і фіскальної політики ТНЕУ з органами Державної податкової і Митної служби України 28 травня 2013 року в конференц-залі Центру європейських і міжнародних студій відбувся  круглий стіл «Міністерство доходів і зборів України – надійний партнер для бізнесу», присвячений презентації діяльності Головного Управління Міністерства доходів і зборів України в Тернопільській області.

 

З вітальним словом та висвітленням проблематики функціонування податкової системи України виступив ректор, завідувач кафедри податків і фіскальної політики ТНЕУ, модератор круглого столу, професор А.І. Крисоватий. «Створення Міністерства доходів і зборів України дозволить: централізувати проведення перевірок, надавати консультації та вести реєстри, знизити адміністративні витрати, знизити обсяги контрабанди», - зауважив Андрій Ігорович. Серед основних ризиків у процесі реорганізації ректор виділив наступні фактори: посилення податкового тиску на підприємців; cкладність координації роботи великого відомства; інформаційні бази не зможуть швидко трансформуватися до нових вимог в процесі реорганізації.

 

 Доповідь, присвячену презентації Головного Управління Міністерства доходів і зборів України в Тернопільській області, виголосив в.о. начальника Головного управління Міністерства доходів і зборів України у Тернопільській області О.В. Вітрук, перший заступник начальника Тернопільської митниці Міндоходів С. О. Печеник, виконуючий обов’язки заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління  Міндоходів у Тернопільській області І. В. Сторожук.

 

 В обговоренні тематики круглого столу взяли участь представники влади,  представники громадських організацій, підприємці, а також науковці кафедри податків і фіскальної політики ТНЕУ.

 

Велася жвава дискусія щодо доцільності, об’єктивності та необхідності створення Міністерства доходів і зборів України.