» » Наглядова рада взяла участь у роботі вченої ради ЗУНУ

Наглядова рада взяла участь у роботі вченої ради ЗУНУ

Дата: 31-01-2024, 18:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулося засідання вченої ради. Розпочавши роботу, голова вченої ради Андрій Крисоватий сказав: «Майже два роки ми живемо, працюємо в умовах повномасштабної війни, виборюємо право бути господарями на своїй землі, мріємо про перемогу та спокійне, мирне життя. Усі ми віримо у щасливе майбутнє нашої України, й докладаємо максимум зусиль, щоб так і було.

«Якою буде наша рідна Україна – залежить від нас, від кожного із нас. Усе залежить від того, скільки добра ми бажаємо всім громадянам нашої Батьківщини,  скільки зусиль готові докласти, щоб те всенародне благо стало дійсністю. Не милозвучні слова, а конкретні позитивні вчинки – це основа відповіді на поставлене запитання. Іншими словами: Україна буде такою, якою ми її зробимо. Хочу підкреслити – ми, усі ми, на служінні правди, добра і краси», - зазначав Любомир Гузар.

Сьогодні ми робимо усе для того, щоб зменшити негативний вплив війни на молодь й створити безпечні умови та надавати якісні освітні послуги.  Юнаки та дівчата сьогодні потребують соціальної й емоційної підтримки. Як би не було складно в пріоритеті залишається освіта.

Пам’ятаймо, що найбільша сила суспільства – у її освічених молодих людях. Нехай наше спільне прагнення до знань та розвитку допоможе нам подолати виклики війни і побудувати щасливе майбутнє для нашої України, наших дітей, наших людей.  Будьмо разом, й ми обов’язково переможемо!»

Ректор ЗУНУ Оксану Десятнюк, виступаючи зазначила: «Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 02.01.2024 року №2 затверджено склад Наглядової ради Західноукраїнського національного університету. Я рада представити вам її представників: Віктор Ющенко – голова Наглядової ради, Президент України 2005-2010 рр.; Віталій Коваль –заступник голови Наглядової ради, голова Фонду державного майна України; Микола Федоричак – секретар Наглядової ради, начальник фінансового управління Трускавецької міської ради; Олексій Дніпров – заступник керівника Офісу Президента України; Сергій Надал – міський голова Тернополя; Тетяна Слюз – голова Державної казначейської служби України; Сергій Баранов – начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу ЗСУ, бригадний генерал; Юрген Зік – професор Берлінського університету техніки та економіки; Фредерик Цолль – професор цивільного права Ягеллонського університету, професор європейського приватного права, порівняльного права та польського приватного права в Університеті Оснабрюка; Ян ван Звітен – ректор Нідерландської бізнес-академії.  Багаторічний досвід та професіоналізм цих людей сприятимуть перспективному розвитку закладу вищої освіти, інтеграції у міжнародну освітню систему, формуванню позитивного іміджу класичного університету Тернополя у сфері науки та освіти на регіональному, загальнодержавному та інтернаціональному рівнях».

Голова Наглядової ради Віктор Ющенко, звертаючись до вченої ради університету, промовив: «Ми живемо у час викликів, який супроводжується болем, тривогами, втратами, але й у період можливостей. Зараз Україна відома у всіх куточках світу. Нами пишаються, адже ми унікальна нація, яка чинить героїчний спротив ворогу. Ми маємо бути єдиними у наших прагненнях та можливостях, зокрема є в освітній сфері. Потрібно модернізувати відносини, пропонувати нові проєкти для розвитку нашого університету!»

Заступник голови Наглядової ради Віталій Коваль сказав: «Західноукраїнський національний університет є одним із провідних закладів вищої освіти України. Попереду у нас багато плідних дискусій та цікавих ідей щодо розвитку ЗУНУ».

«Шановні колеги! Переконаний, що спільними зусиллями ми вдосконалимо класичний університет Тернополя, втілимо усі задуми та реалізуємо проєкти», - зазначив секретар Наглядової ради Микола Федоричак.

Також до слова запросили міського голову Тернополя Сергія Надала, голову Державної казначейської служби України Тетяну Слюз, начальника Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу ЗСУ, бригадного генерала Сергія Баранова, професора Берлінського університету техніки та економіки Юргена Зіка, професора цивільного права Ягеллонського університету, професор європейського приватного права, порівняльного права та польського приватного права в Університеті Оснабрюка Фредерика Цолля, ректора Нідерландської бізнес-академії Яна ван Звітена.

Продовжуючи засідання, голова вченої ради Андрій Крисоватий вручив диплом доктора філософії Василю Тимчишину, Андрію Гомотюку, Дмитру Онофрійчуку. Нагрудним знаком «Почесний професор університету» нагородили Віктора Сапожнікова. Грамоту Верховної Ради України за заслуги перед українським народом вручили завідувачу кафедри бізнес-аналітики та інноваційного інжинірингу Руслану Бруханському.

До роботи вченої ради університету долучилися військовослужбовці. Вони висловили вдячність колективу університету за підтримку у час повномасштабної війни росії проти України, а також вручили подяку завідувачу кафедри комп'ютерних наук факультету комп’ютерних інформаційних технологій Андрію Пукасу за надану допомогу у забезпеченні військової частини.

Серед питань порядку денного науковці розглянули: затвердження загальних короткострокових програм підвищення кваліфікації державних службовців за темами «Євроінтеграційна політика України», «Комунікаційна стратегія державних органів влади», «Публічна дипломатія як інструмент м’якої сили держави»; відкриття освітньо-професійних програм «Економічна дипломатія», «Початкова освіта»; рекомендації до друку навчального посібника «Фінансова розвідка», підручника «Історія державотворення та культури України», наукового журналу «Український журнал прикладної економіки та техніки»; положення про присвоєння звання «Запрошений професор Західноукраїнського національного університету»; положення про раду роботодавців Західноукраїнського національного університету.

Також члени вченої ради заслухали звіти про закордонні відрядження.